Duminică, de la ora 9:30, la “Apel la consilier”

Duminică, de la ora 9:30, la “Apel la consilier”
Duminică, de la ora 9:30, la “Apel la consilier”

Tehnologie de ultimă generație pentru intervențiile la genunchi și șold

Duminică, de la ora 9:30, emisiunea “Apel la consilier” ne invită să urmărim o serie de interviuri speciale, realizate într-un spital din țara lui Hippocrate, Grecia.

Eva Pavel, gazda emisiunii, consilier medical internațional, își continuă călătoriile prin spitalele din străinătate, oprindu-se, de data această, în Grecia, țara lui Hippocrate. 

Jurământul lui Hippocrate cuprinde îndatoririle morale ale unui medic în exercitarea profesiunii sale, iar scopul călătoriei consilierului Eva Pavel, din această ediție, este de a afla cât de mult a evoluat tehnologia și care sunt inovațiile în chirurgia toracelui, dar și în intervențiile chirurgicale efectuate la genunchi și sold.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Artroplastia robotică a depășit complet artroplastia tradițională, a depășit implanturile personalizate sau protezele personalizate. Comandăm cu mult timp înainte proteze făcute pe măsura pacientului, iar în prezent, nu mai este nevoie. Avem în continuare protezele clasice, dar există proteze complet moderne pe care le punem într-un mod personalizat, cu ajutorul tehnologiei robotice. Această

tehnologie se extinde și la artroplastia șoldului. Marea inovație pe care o implementez împreună cu echipa mea este că realizăm o artroplastie de șold, complet modernă, denumită STAR, care îi permite pacientului să se ridice în aceeași zi, să meargă și să se ducă acasă în 24 de ore. Fără leziuni, fără hemoragii și fără durere. Această tehnică se aplică la artrită clasică de șold, durează aproximativ 40-45 de minute, nu prezintă sângerări și se poate efectua tuturor pacienților, de orice vârstă și cu orice deformări”  – spune Prof.
Dr. Eleftherios Tsiridis, Chirurg ortoped, specializat în artroplastie pentru genunchi și sold.

                “Până în urmă cu 30 de ani, chirurgia toracică se făcea la fel că în anii '50 și '60. Nu existau progrese în metodă de tratare a bolilor pulmonare și toracice. Însă, în ultimii 20-30 de ani, tehnologia și-a adus marea să contribuție la această disciplină medicală. Dezvoltarea acestei specializări, din punct de vedere al nivelului tehnologic și al realizărilor sale, este direct legată de dezvoltarea tehnologiei la nivel de expertiză.

  Astfel, prin crearea unor mici camere care sunt introduse în cavitatea toracică, prin crearea   unor imagini foarte bune și prin reproducerea 3D, prin capacitatea de a putea vedea în interiorul cavitățîi toracice la nivel stereoscopic, s-a creat acest nou mediu în cadrul căruia s-a dezvoltat chirurgia toracică”,  spune  Prof. Dr. Κosmas Tsakiridis, chirurg toracic.    

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

 

Nu ratați o nouă ediție “Apel la consilier”, emisiune realizată și prezentată de Eva Pavel, consilier medical internațional, și difuzată la Kanal D, de la ora 9:30.  



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies