Duminica, la “Apel la consilier!” - Explorând frontierele tratamentelor pentru obezitate

Duminica, la “Apel la consilier!” - Explorând frontierele tratamentelor pentru obezitate
Duminica, la “Apel la consilier!” - Explorând frontierele tratamentelor pentru obezitate

În emisiunea "Apel la Consilier" difuzată duminica la 9:30, pe Kanal D, Eva Pavel a adus în atenție o călătorie medicală fascinantă prin spitalele din străinătate, concentrându-se în mod special asupra ultimelor descoperiri în domeniul tratamentelor pentru obezitate.

Invitat în cadrul emisiunii, Dr. Burcin Batman, medic chirurg, a dezvăluit că obezitatea poate fi abordată atât prin tratamente chirurgicale, cât și nechirurgicale. O intervenție chirurgicală frecventă este gastrectomia longitudinală, reprezentând aproximativ 75% din astfel de proceduri la nivel mondial. Alte opțiuni includ bypassul gastric și mini bypass gastric, iar cel mai recent tip de procedură este gastrectomia longitudinală.

Dr. Batman a subliniat importanța unui program de control înaintea intervenției chirurgicale, incluzând analize de sânge, examen endoscopic, ecografie abdominală și alte examinări.

În cazul gastrectomiei longitudinale, nu se recomandă o dietă specială, însă pentru alte tipuri de intervenții, precum bypassul gastric, se impune adoptarea unei diete specifice.

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Întrucât mulți pacienți cu diagnostice grave caută a doua opinie medicală pentru a identifica cea mai bună soluție de tratament, al doilea interviu al ediției a prezentat informații esențiale privind pașii pe care un pacient trebuie să îi parcurgă în acest sens.

 

Conform Dr. Süleyman Hilmi Akasoy, pentru a obține o a doua opinie medicală, pacienții trebuie să trimită rezultatele medicale, tratamentele anterioare, diagnosticul lor, istoricul medical familial, toate investigațiile radiologice și analizele de laborator. Aceste informații sunt evaluate de către un consiliu medical format din specialiști din diverse domenii, inclusiv medicină oncologică, radioterapie oncologică, chirurgie, dietetică, psihologie, radiologie intervențională și medicină nucleară. Dacă este necesară testarea genetică, medicul specialist oferă informații și acestea sunt comunicate pacientului.

 

Această ediție a emisiunii "Apel la Consilier" aduce în prim-plan perspective importante privind abordarea obezității și necesitatea unei a doua opinii medicale în procesul decizional al pacientului.

Nu ratati emisiunea “Apel la consilier” difuzata duminica, de la 9:30, la Kanal D.

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies