Duminică, la „Asta-i România!”. Români “exilaţi” în Italia şi Spania din cauza pandemiei!

Duminică, la „Asta-i România!”. Români “exilaţi” în Italia şi Spania din cauza pandemiei!
Duminică, la „Asta-i România!”. Români “exilaţi” în Italia şi Spania din cauza pandemiei!

Duminică, la „Asta-i România!”. Români “exilaţi” în Italia şi Spania din cauza pandemiei!

Duminica, in emisiunea „Asta-i Romania”, difuzata de la ora 14:30, la Kanal D, va prezentam povestea romanilor aflati in aceste momente dificile in Italia si Spania! Virusul nu ia doar vieti, ci distruge destine. Romanii de peste hotare se tem acum ca tot ce au construit in strainatate, cu greu, s-ar putea narui din cauza crizei.

Italia ramane punctul fierbinte al Europei. Aici, in Peninsula, s-au luat cele mai dure măsuri din ultimii 80 de ani.

Aproape toate activităţile publice au fost interzise. Deplasările au fost interzise si ele, cu excepţia in care oamenii trebuie sa le faca din „motive de muncă importante” sau „probleme grave familiale sau sanitare”. Luptele se duc in spitale, dar si in case, unde peste 60 de milioane de oameni sunt condamnati la izolare.

Alin Stanescu este in Italia de 12 ani. Lucreaza la un spital din Milano ca bucatar, locul unde sunt tratati zeci de bolnavi de coronavirus.

E socat de ceea ce traieste acum, nu isi imagina vreodata ceva mai rau. Moartea parca pandeste la fiecare pas, in spitalul in care lucreaza.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

„S-au transformat total, persoane care lupta cu moartea incontinuu, si-au schimbat fizionomia, nu le mai recunosti, in cateva saptamani, prietenii mei, medici si asistente cu care ieseam la restaurante, s-au transformat total, sunt alte persoane, li s-a schimbat privirea, tot.

Sunt persoane care ai impresia ca sunt zombie, umbla ca niste zombie, nu s-au asteptat la asta, mor oamenii in fata lor si mor in conditii grele”, povesteste romanul din Italia.

Duminică, la „Asta-i România!”. "Sa acordati mare atentie la cum circulati, pentru ca acest virus se propaga prin contact uman" 

„As vrea sa va indemn pe cei din tara sa acordati mare atentie la cum circulati, pentru ca acest virus se propaga prin contact uman.

Singura modalitatea de a scapa este sa nu iesiti”, avertizeaza romanul.

Acelasi avertisment il lnseaza si Ana Maria Grigoras, o romanca stabilita in nordul Italiei, in focarul epidemiei. Sunt zile sfasietoare, ne spune romanca, in care Italia numara sute de morti. Imaginile cu zeci de sicrie aliniate şi pregătite, pentru bolnavii răpuşi de coronavirus, sunt devastatoare. Spitalele sunt arhipline, iar medicii si asistentii sunt insuficienti pentru numarul extrem de mare de persoane infectate.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Si la toate se adauga gandul ca daca intr-o luna lucrurile nu vor reveni la normal, traiul de dinainte va ramane doar o amintire frumoasa.

Dupa multi ani de munca si sacrificii, impreuna cu sotul ei reusise sa puna pe picioare o afacere proprie. Aveau o rulota cu delicatese romanesti cu care se plimba la diverse evenimente din Italia. A accesat credite de la banca atat pentru afacerea pe patru roti, cat si pentru casa in care locuieste. Totul ii mergea struna, pana in urma cu o saptamana.

Aceeasi drama o traiesc si romanii din Spania.

Denis Discipolu este unul dintre romanii stabiliti de mai multi ani la Madrid, ingrijorat de ce va urma. E dezamgit ca acum cand abia reusise sa isi faca un rost acolo, totul pare sa se naruie. In toata incertitudinea de acum un lucru e sigur – nimic nu va mai fi la fel... Acum e momentul ca ai nostri sa se ajute cat pot unii pe altii, crede Denis.

Nu ratati marturiile romanilor din cele mai afectate zone cu Covid-19, intr-o noua editie a emisiunii „Asta-i Romania!”, difuzata duminica, de la ora 14:30, la Kanal D!



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies