Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume. În funcție de aromă și putere, poate fi preparat într-o varietate de moduri.
Află cât timp se va păstra cafeaua după ce o preparare, în rândurile de mai jos. Poate fi periculos pentru corpul tău dacă o consumi după acest interval de timp.
Citește și: Rețetă tradițională de cannoli de casă, cu umplutură cremoasă de ricotta
Cât timp rezistă boabele de cafea în ambalaj
Dacă te numeri printer iubitorii de cafele, cu siguranță ți-ai pus măcar o dată întrebarea, cât timp poate fi consumată în așa fel încât să fie sigură pentru organism.
Cu toate că este nevoie de cercetări suplimentare având în vedere depozitarea și siguranța cafelei, specialiștii au venit cu mai multe sfaturi privind durata de timp pentru consumul cafelei.
De obicei, cafeaua uscată și depozitată corect se poate consuma în condiții sigure o perioadă lungă de timp.
Odată ce recipientul a fost desfăcut și expus la condiții de căldură și lumina, boabele vor rezista maximum trei săptămâni.
Cafeaua măcinata depozitata in pachetul achiziționat rămâne proaspătă pana la data de expirare indicata pe ambalaj. Cercetătorii în siguranța alimentelor spun că, odată expus la condiții de interior, ar trebui consumat în cel mult două săptămâni.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cât timp e bună cafeaua după ce ai preparat-o
Pentru cafeaua gata preparată, situația stă cu totul altfel. Mulți consumatori cred că, odată preparată, băutura ar trebui consumată în aproximativ 30 de minute, dar specialiștii consideră că nu este cazul.
Poți chiar să bei cafea la câteva ore după ce este gata, fără a-ți risca corpul.De obicei, cafeaua trebuie băută în decurs de câteva ore de la preparare. În continuare, îți prezentăm o listă cu recomandările specialiștilor privind timpii de consum a băuturii, în funcție de tipul de preparare:
-cafeaua neagră la filtru, fără lapte – 12 ore;
-cafeaua neagră la filtru, cu lapte, expusă la aer – 30 minute;
-cafeaua cu lapte sau creamer – 2 ore;
-cafeaua neagră la ibric cu gheață – 6 ore;
-cafeaua infuzată la rece – 6 ore;
-cafeaua la presa franceză – 12 ore;
-cafeaua la presa franceză, cu lapte – 6 ore.
Citește și: Rețetă de Cheesecake cu lămâie. Un desert echilibrat, perfect pentru orice iubitor de dulciuri!