Durata de viață a unui implant dentar. Procesul de punere, îngrijire și factorii care pot influența succesul pe termen lung!

durata de viata a unui implant dentar
Durata de viață a unui implant dentar

Implanturile dentare au devenit o procedură din ce în ce mai folosită de către pacienți. Indiferent de vârstă, putem să ne confruntăm cu diverse probleme stomatologice. Ulterior, poate fi nevoie să apelăm la implanturile dentare.

Descoperă în rândurile de mai jos procesul de punere, de îngrijire, dar și factorii de care trebuie să ținem cont, atunci când apelăm la o astfel de intervenție. Mai mult, doctorul Anca Vereanu a oferit câteva sfaturi utile despre acest subiect.

Atunci când pacientul întâmpină probleme cu dinții naturali, fie că vorbim de lipsa unui dinte, mobilitatea dentară sau pierderea suprafeței osoase, este nevoie să apeleze la un implant dentar. De asemenea, în momentul în care ai pierdut rădăcina dintelui, ai nevoie de un implant dentar.

Evaluarea inițială și planificarea tratamentului

implant dentar
Implant dentar[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum alegi dentistul. Sfaturi și sugestii pentru a-ți asigura sănătatea dentară

Primul pas atunci când avem nevoie de un implant dentar este consultarea unui medic stomatolog care să ne evalueze starea inițială și care să planifice un tratament ulterior

Procedura de inserție a implantului

Această procedură este ceva mai complex față de alte proceduri stomatologice. De aceea, este esențial să apelăm la un doctor extrem de priceput, fiindcă pot exista complicații grave, dacă procedura de inserție a implantului este făcută în mod incorect.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

„Cu cât osul este mai vechi, fără dinte în el, el se resoarbe.

Dacă nu mesteci și prin intermediul măselelor să se ducă forțele în interiorul maxilarului, acesta se resoarbe. O extracție făcută de către un specialist întotdeauna va fi o extracție gentilă. Osul va rămâne intact și îl vei lăsa la vindecare 4-6 luni, după care vei pune implantul în poziția ideală, adică în mijloc.”, a declarat medicul.

Plasarea coroanei sau protezei dentare

implanturi dentare sfaturi
Sfaturi cu privire la implanturile dentare[Sursa foto: freepik]

După ce s-a finalizat procesul de inserție a implantului, urmează următorul pas. Doctorul se va asigura că implantul este protejat, prin plasarea unei coroane sau a unei proteze dentare.

Igienă orală adecvată și vizite regulate la dentist

vindecare dupa implant dentar
Vindecarea după implant dentar[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cine este Dr. Alexandra Mircea. „Eu când eram mică voiam să fiu Andreea Esca sau medic dentist”

Citește și: Fetele se întorc împotriva Virginiei! „Se crede superioară față de noi!”. Aflați de ce a fost pusă la zid concurenta în „Casa iubirii” joi, 19 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro

Fie că vorbim de aparat dentar, implant dentar sau chiar proteză dentară, este vital ca pacientul să aibă o igienă orală adecvată. În momentul în care ai suferit o astfel de intervenție, bacteriile se pot acumula mult mai ușor și te poți confrunta chiar și cu infecții. De aceea, este important să acorzi atenție igienei dentare și să mergi regulat la control la stomatolog, pentru a ține sub observație intervenția.

„Osul se vindecă în margini. Dacă nu are margini, că au fost rupte în extracție, el se va vindeca mic și nu vei mai avea condiții de inserare a unui implant, în așa fel încât să reziste 20 de ani. Organismul este o minunăție și repară totul. Se face un computer tomograf obligatoriu. Foarte mulți medici pun implanturi în creste foarte înguste și pun puține, pentru că pacientul spune că nu are bani destui.

Este incorect. Tratamentele medicale corecte nu se fac în funcție de bugete.”, a specificat doctorul.

Evitați obiceiurile nesănătoase

În momentul în care ai implant dentar, este recomandat să renunți sau să eviți pe cât se poate obiceiurile nesănătoase, deoarece zona respectivă este mult mai sensibilă. Astfel, evită fumatul, alcoolul în exces sau sucurile carbogazoase, deoarece îți pot distruge implantul dentar.

 „Cel mai sigur mod pentru pacient este să vină din timp, să își facă extracțiile la specialiști chirurgi care fac extracții și nu strică osul. Implantul cel mai sigur este cel în os natural bun. În momentul în care vii cu osul stricat și îngust, trebuie să faci reconstrucția acelui os. Cu cât stai mai mult și nu îl protejezi, cu cât bolnavii de parodontoză amână venitul la doctor, cu atât osul va fi mai puțin și vei avea nevoie de tehnici de reconstrucție.”, a explicat Anca Vereanu.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Semne că ai probleme cu tiroida. Cum să recunoști primele indicii că tiroida ta ar putea necesita atenție medicală!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Astăzi, de la ora 20:00, în serialul ”Totul pentru familia mea”, difuzat la Kanal D Șoc total pentru Asiye

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies