Durerea de cap. Ghid complet pentru identificarea cauzelor și gestionarea eficientă a acestui disconfort comun!

Durerea de cap. Ghid complet pentru identificarea cauzelor și gestionarea eficientă a acestui disconfort comun!
Durerea de cap. Ghid complet pentru identificarea cauzelor și gestionarea eficientă a acestui disconfort comun!

Multe persoane s-au confruntat de-a lungul timpului cu dureri de cap insuportabile, iar de cele mai multe ori aceștia nu au știut ce anume le provoacă. Ei bine, mai jos vei găsi toate informațiile necesare despre momentul în care avem dureri de cap.

Domnul doctor Corneliu Toader, neurochirurg, a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre ce facem atunci când ne doare capul și despre durerile  insuportabile pe care le avem în anumite momente.

Iată câteva sfaturi despre ce poți face atunci când te doare capul:

1. Ia o pauză și relaxează-te- Încearcă să te retragi într-un mediu liniștit și să îți acorzi o pauză de la activitățile zilnice 

Citește și: Cauzele emoționale ale alergiilor

Citește și: Care sunt beneficiile usturoiului

2. Hidratează-te- Deshidratarea poate fi uneori cauza durerilor de cap 

Asigură-te că bei suficiente lichide, cum ar fi apă sau ceaiuri, pentru a te hidrata corespunzător.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

„Așa cum este definită cefaleea ține în general de extremitatea noastră cefalică, de cap, de corona cervicală. Însă, trebuie să spunem că sunt situații în care și boli generale se manifestă cu dureri de cap, și am să vă dau și un exemplu, un puseu de hipertensiune arteriala poate să dea dureri de cap, obstrucție nazală, în cazul unei răceli, poate să se trezească bolnavul de dimineață cu dureri de cap, și multe alte situații.

Sunt cazuri atât generale și nu musai cele care țin de extremitatea cefalică și un creier. Durerea de cap este un simptom foarte frecvent întâlnit și pleacă de la cauze minore și care nu sunt periculoase pentru bolnavi, cum ar fi această cefalee de tip cluster, care este foarte cunoscuta, când durerea apare în spatele ochiului sau migrena”, a declarat specialistul.

3. Aplică comprese reci sau calde 

O compresă rece sau caldă aplicată pe zona afectată a capului poate ajuta la reducerea disconfortului.

„Cefaleea de tip cluster poate să treacă la un antiinflamator nesteroidian, adică un calmant minor, sindromul migrenos, care este deja o cefalee pulsatilă, care este încercată în mod frecvent de bolnavi și care are în spate o vasodilatație cerebrală, care nu este musai malformativă. Așa cum spunem noi doctorii, sunt cefalee benigne, nepericuloase, dar există și periculoase, cum ar fi cefaleea dată de ruperea unei malformații vasculare cerebrale.

Atunci când sângele se revarsă în spațiul subarahnoidian și cefaleei, durerea este absolut îngrozitoare, este unică și este urmată și de alte simptome. Când pulsează tâmpla, acolo este cefaleea de tip migrenos, care nu este periculoasă. Firește, o migrenă care durează de ani, poate ascunde o malformație vasculară cerebrală, care nu a rupt și nu a fost diagnosticată.”, a spus medicul.

4. Masează-ți ușor zona capului și gâtului 

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

5. Evită factorii declanșatori 

Identifică posibilii factori declanșatori ai durerii de cap și încearcă să-i eviți pe cât posibil.

Acești factori pot include alimente sau băuturi specifice, lumina intensă, zgomote puternice sau stresul.

In momentul în care ne doare doar jumătate de cap, este o durere de tip migrenos și avem o aură, mai exact, am mai simțit acest tip de durere, știm când apare și o putem trata foarte ușor.

Din acest motiv este foarte important să discutăm cu un doctor, fie și doctorul de familie, deoarece va observa ceea ce trebuie și ne va trimite la un neurolog. Migrena are o cauză vasculară, ea nu înseamnă o malformație vasculară, ci o vasodilatație a vaselor cerebrale normale.

„Când vă doare jumătate de cap, este o durere de tip migrenos și aveți practic o aură, adică ați mai simțit durerea aceasta, știți când apare, adică este perfect tratabilă, din cauza aceasta este extrem de important ca pacientul să discute cu un doctor, fie el și doctorul de familie, pentru ca doctorul de familie va observa că depășește, îl va putea trimite la un neurolog. Există și o cefalee de tip psihogen, care este destul de frecvent întâlnită. Migrena are o cauză vasculară, în sine, ea nu înseamnă o malformație vasculară, ci o vasodilatație a vaselor cerebrale normale. Teoretic, nu este periculoasă. Serotonina nu este bună în orice cantitate. Cefaleea de mare intensitate, care apare din senin, care este însoțită de greață, este extrem de periculoasă. Ea ne arată, într-un proces foarte mare, că un vas din creierul nostru s-a rupt.  O cefalee trenantă, care de instalează în decurs de luni, la un pacient care nu a mai încercat așa ceva, urmată după aceea de greață și vărsături, poate și de un deficit motor pe mână,  pe picior, poate să însemne un proces expansiv intracranian. Acestea sunt cele mai grave situații în care cefaleea este un simptom de alarmă. Din fericire pentru noi, nu sunt și cele mai frecvente”, a mai adăugat acesta.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cum îți pregătești copilul adolescent pentru viața sexuală

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies