Dus rece sau fierbinte? Care crezi ca este mai sanatos?

Dus rece sau fierbinte? Care crezi ca este mai sanatos?
Dus rece sau fierbinte? Care crezi ca este mai sanatos?

Un om obisnuit petrece in medie peste 4.000 de ore la dus in decursul vietii sale.

Numai ca toata aceasta perioada de timp este pierduta in zadar, daca persoana in cauza nu cunoaste acele detalii care fac diferenta dintre un dus energizant si unul care are ca efect cresterea starii de somnolenta, dupa cum reiese dintr-un studiu recent.

Se pare ca dusul facut de dimineata are efect energizant doar daca sunt respectate niste reguli clare, altfel acesta are efecte contrare intentiei celor care prefera sa se spele dimineata.

De fapt, un dus sau o baie fierbinte este recomandat de medici doar celor care au dificultati cu somnul, tocmai in vederea obtinerii unui somn lin.

Motivul acestei recomandari? Ei bine, atunci cand iesim dintr-un dus fierbinte si organismul nostru intalneste aer mai rece, aceasta diferenta de temperatura duce in mod sigur la o scadere subita a temperaturii corporale, fapt ce provoaca si o linistire si calmare a mintii.

Aceste tipuri de dusuri fierbinti sunt, deci, ideale seara, inainte de culcare, si in nici un caz dimineata, inainte de inceperea activitatilor zilnice.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Pentru energizarea atat de trebuincioasa dimineata, specialistii care au studiat diversele tipuri de imbaiere si efectele lor asupra organismului uman recomanda dusurile alternative calde-reci.

Conform sfaturilor acestora, dupa terminarea dusului propriu-zis, cu efect principal de curatare a pielii, trebuie intrat sub un jet de apa cat se poate de rece, pentru o perioada de circa 30 de secunde. Dupa acest moment, trebuie intrat sub un dus cat se poate de fierbinte, unde se sta de asemenea timp de 30 de secunde.

Aceasta alternare rece-fierbinte are ca efect dilatarea vaselor capilare, cresterea fluxului sangvin si stimuleaza per total intreg organismul.

Spre final, inainte de a iesi din cada, expertii recomanda înca o secventa de dus rece care sa dureze tot 30 de secunde, nu mai mult.

Sursa: www.descopera.ro



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies