Află care sunt avantajele și dezavantajele consumului de apă minerală în mod regulat.
Ce este, de fapt, apa minerală sau apa carbogazoasă
Apa minerală provine dintr-o sursă naturală sau poate fi obținută artificial și datorită compoziției chimice, are efecte terapeutice.
De ce este bine să bei apă minerală
Apa carbogazoasă este bogată în minerale, fiind recomandată de cele mai multe ori în cazul persoanelor cu deficit de calciu și magneziu.
Apa minerală vă poate ajuta să scăpați de kilogramele în plus, reduce stresul, hidratează tenul și poate preveni apariția pietrelor la rinichi.
Citeste si: Cât slăbești dacă nu mănânci o zi. Ce se întâmplă în corp
Apa minerală dă senzație de sațietate
Apa minerală consumată cu aproximativ jumătate de oră înainte de a lua masa principală vă poate determina să mâncați mai puțin, întrucât starea de sațietate se va instala mai repede.
Unii nutriționiști au creat anumite diete care au la bază consumul de apă minerală, întrucât aceasta poate accelera metabolismul și totodată, topește grăsimile.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Apa minerală conține Magneziu, Calciu și Iod, reducând senzația de foame și amplificând procesul de ardere.
Apa minerală este la fel de hidratantă ca și cea plată
Apa minerală hidratează la fel de intens ca apa plată, conform specialiștilor. Bulele cu carbon însă pot influența anumite persoane în mod negativ, afirmă unele voci.
Când NU e bine să bei apă minerală
Deși vă pot da senzația de sațietate, bulele cu carbon vă pot balona. Nu este recomandat să consumați apă carbogazoasă înainte de activități fizice intense și totodată, dacă o veți introduce în programul dumneavoastră zi de zi, riscați să aveți probleme cu rinichii.
Specialiștii nu recomandă un consum exclusiv de apă minerală!
Citeste si: 5 rețete de apă detoxifiantă pentru pierderea în greutate și o piele strălucioare
Evită apa minerală dacă ai gastrită
Bulele din apa carbogazoasă pot avea un efect iritativ, de aceea nu este recomandată celor care suferă de gastrită. Apa carbogazoasă poate provoca arsuri la nivelul stomacului și afecțiuni în zona rinichilor de tipul nisipului sau pietrelor.
Evită apa minerală dacă ai probleme cu balonarea
Dacă aveți probleme cu balonarea, evitați consumul de apă minerală, întrucât bulele din compoziția acesteia conțin carbon, efectul fiind exact acela de balonare și flatulență.
Apa minerală se recomandă persoanelor care își doresc să atingă mai repede starea de sațietate și o consumă înainte de masă pentru a-și umple stomacul rapid și a mânca mai puțin.