E bine sau nu să ai Cala în casă? Ce semnificație are această floare

E bine sau nu să ai Cala în casă? Ce semnificație are această floare
Ce semnificație are această floare

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre Cala!

Cala, populară și sub numele de Crin de Nil, este o plantă perenă cu frunze mari și flori distincte, care aduce un plus de frumusețe în orice locuință. Află din rândurile următoare semnificația acestei flori, deoarece este o prezență semnificativă în viața noastră, având atât de multe simboluri adânci!

Ce este floarea Cala

Ce semnificație are această floare[Sursa foto: freepik]

Cala este o floare extrem de îndrăgită de femei, având petale groase, cerate și capete solitare de 15-20 cm lungime.

Cu greu se va găsi o floare mai neobișnuită, cu o astfel de semnificație culturală și istorică atât de profundă precum această floare. Ea este des întâlnită la nunți, sărbători și ocazii romantice datorită semnificațiilor pe care le are.

Crinul Cala aparține genului Zantedeschia și este membru al familiei Araceae, alături de caladium și filodendron și începe să înflorească la sfârșitul primăverii.

Ce semnificație are această floare[Sursa foto: freepik]

Multă lume alege pentru ziua nunții crinul Cala alb deoarece reprezintă divinitate, fericire conjugală și devotament adevărat. Însă, florile sunt prezente și la înmormântări pentru a reprezenta simpatia și purificarea sufletelor plecate.

Aceste flori sunt cunoscute pentru rezistența lor, deoarece ele pot crește aproape oriunde, chiar și în apă, și pot supraviețui chiar și înghețului. Datorită rezistenței lor, crinii Cala sunt o alegere excelentă pentru grădinarii începători.

Ce semnificație are Cala

Ce semnificație are această floare[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Astfel, Cala exprimă ideea de viață și fertilitate, în timp ce, pe de altă parte, este un simbol bine cunoscut al morții. Una dintre primele semnificații ale crinului Cala provine din cultura greacă antică, unde floarea era considerată a reprezenta o frumusețe magnifică.

De asemenea, respectiva floare provine dintr-o poveste legată de Hercules în copilărie. 

Mai mult decât atât, această floare apare în reprezentările Fecioarei Maria ca simbol al purității, sfințeniei și credinței. De asemenea, sunt asociate cu învierea lui Hristos, deoarece înfloresc în jurul Paștelui și au o formă asemănătoare unei trompete, ceea ce amintește de triumful Bunei Vestiri.

Care este semnificația culorilor Calei

Ce semnificație are această floare[Sursa foto: freepik]

Deși crinii Cala sunt asociați cu un sentiment de puritate și frumusețe, semnificația florii este diferită în funcție de culoarea florii. Însă un lucru este sigur, acela că sunt printre cele mai frumoase flori.

Astfel, Calele albe sunt simbol pentru inocență și tinerețe, cele galbene simbolizează un sentiment de recunoștință, iar florile roz sunt simboluri ale romantismului, dragostei și aprecierii. De asemenea, Calele mov reprezintă regalitatea, loialitatea, înțelepciunea și admirația, cele negre simbolizează eleganța, frumusețea și misterul, iar florile roșii sunt simboluri ale curajului și hotărârii.

Citește și: Top 10 parfumuri de lux pe care nu le poți rata în 2024. Aromele redefinite și esențe inovatoare

Cum influențează Cala energiile din casa ta

Ce semnificație are această floare[Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți bani cere Ionuț, fostul concurent din Casa iubirii, pentru a face fotografii la un eveniment. Fostul iubit al Biancăi a dezvăluit ce tarif are ca fotograf- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

În Feng Shui, elementul de apă al Calei semnifică purificare și regenerare, fiind ideală pentru spațiile în care este nevoie de energie de reînnoire și curățare, deoarece vine la pachet cu începuturi proaspete.

Floarea influențează echilibrul emoțional, promovând armonia și fluiditatea în relații. Această plantă poate ajuta la îmbunătățirea stării emoționale a celor aflați în prezența sa. Cu toate astea, este important de reținut faptul că floarea nu trebuie pusă în dormitoare, deoarece elementul său de apă ar putea perturba energiile odihnitoare esențiale pentru un somn bun și relaxare.

De asemenea, este bine de știut că aceste flori sunt destul de sociale, deoarece Calele cresc cel mai bine în grupuri și înfloresc atunci când există alte plante asemănătoare pe lângă ele, preferabil aranjate într-o formă triunghiulară și cu un spațiu liber de câțiva centimetri între ele.

Ce semnificație are această floare[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum asortezi culoarea anului 2024. Peach Fuzz transmite calmitate si senzualitate

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

7 plante care purifică aerul în casă

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies