Mihaela Bilic a vorbit despre deserturile prietenoase cu silueta și glicemia.
Cunoscutul medic nutriționist, Mihaela Bilic, are numeroase apariții televizate și în mediul online, acolo unde încearcă să sfătuiască oamenii să mănânce cât mai sănătos și să înlocuiască anumite alimente care pot provoca probleme de sănătate sau disconfort.
„Avem cremozitatea care satisface creierașul nostru în mod special.” Mihaela Bilic, despre desertul preferat de toată lumea
„Încercați înghețata ușor topită, frișca, banana puțin cremoasă și tot ce mai găsiți comestibil prin casă. Avem cremozitatea care satisface creierașul nostru în mod special. Avem în înghețată combinația de zahăr cu lapte, care se absoarbe foarte lent, de aceea înghețata e dulcele care crește glicemia cel mai puțin. Adică nu punem aici înghețata cu sos de ciocolată și nuci, migdale, ci înghețata banală.”, a spus Mihaela Bilic.
Mihaela Bilic, despre alte deserturi prietenoase cu silueta
Mihaela Bilic a făcut comparații și între alte deserturi cremoase, cum ar fi iaurtul cu fructe, care este consumat în mod normal ca mic dejun. Cantitatea de zahăr dintr-un iaurt este mult mai mare, ceea ce duce la creșterea glicemiei. O altă alternativă de deserturi cremoase și sănătoase, fără adaos de zahăr, ar fi budinca și orezul cu lapte. „Mulți dintre voi nu cred că știți că într-un iaurt cu fructe avem 10 grame de zahăr la suta de grame de produs, care este foarte mult, înseamnă două lingurițe de zahăr.
Iaurtul cu fructe îl putem pune pe același palier cu înghețata, doar că nu îl percepem ca pe un desert, ci ca pe un mic dejun. Înghețata, că ești copil, adult sau vârstnic, indiferent de anotimp, ea este prietena siluetei. Orez cu lapte, griș cu lapte, budincă cu lapte, orice cu lapte, dacă este cremos și nu puneți zahăr din exterior, ci scorțișoară, gustul de dulce din lapte cu cel din orez poate să satisfacă, iar dacă nu ați pus zahăr, puneți două lingurițe de dulceață de cireșe amare.”,