Cine nu a gustat o prajitura cu crema de lamaie nu stie ce a pierdut…asadar in acest weekend, buzoianca noastra, cunoscuta in bucatareala ca Truedelights, ne propune o astfel de “minunatie”.
Iata cum trebuie sa o faci- Prajitura cu crema de lamiae, usoara, dulce-acrisoara, racoritoare, delicioasa! Ingrediente Prajitura cu crema de lamiae. Pentru crusta: 170 g de unt, 70 g zahar pudra, 250 g faina, 1 vf cutit sare, Pentru crema de lamiae- 4 oua, 200 g de zahar, 4 linguri faina, 1 vf cutit sare, 150 ml suc de lamiae, 2 lingurite cu coaja de lamiae, 60 ml de lapte.
Mod de preparare Prajitura cu crema de lamaie: Intr-un castron se amesteca untul rece, taiat in bucati mici, impreuna cu faina, zaharul pudra si sarea. Se framanta bine cu mainile pana ce se obtine o compozitie uniforma, nisipoasa. Toate ingredientele se pot amesteca in robotul de bucatarie.
Aluatul se distribuie uniform in tava tapetata cu hartie de copt, si se preseaza bine cu mainile.
Dimensiuni tava: 26 x 17 cm
Tava se introduce in congelator timp de 8-10 minute sau pana cand este gata umplutura. Crema de lamiae- Ouale se bat usor cu o furculita, impreuna cu zaharul. Se adauga faina, sarea, apoi sucul de lamaie, laptele si coaja rasa de lamaie. Sosul obtinut se amesteca bine, apoi se strecoara intr-o cratita si se fierbe, la foc mic, pana ce se ingroasa.
Se foloseste un tel in forma de para si se amesteca energic pana ce crema este gata, pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Asamblarea prajiturii- Crusta din aluat se coace timp de 15 minute la 180 de grade, pana ce se rumeneste usor pe margini. Se toarna deasupra crema de lamaie si se mai coace timp de inca 15-20 minute. Prajitura cu crema de lamaie se lasa sa se raceasca timp de 30 minute, apoi se taie cu un cutit foarte bine ascutit si trecut tot timpul prin apa calda, pentru a obtine bucati perfecte.
Se poate servi ca atare sau pudrata cu zahar, scrie newsbuzau.ro.
Iata cum trebuie sa o faci- Prajitura cu crema de lamiae, usoara, dulce-acrisoara, racoritoare, delicioasa! Ingrediente Prajitura cu crema de lamiae. Pentru crusta: 170 g de unt, 70 g zahar pudra, 250 g faina, 1 vf cutit sare, Pentru crema de lamiae- 4 oua, 200 g de zahar, 4 linguri faina, 1 vf cutit sare, 150 ml suc de lamiae, 2 lingurite cu coaja de lamiae, 60 ml de lapte.
Mod de preparare Prajitura cu crema de lamaie: Intr-un castron se amesteca untul rece, taiat in bucati mici, impreuna cu faina, zaharul pudra si sarea. Se framanta bine cu mainile pana ce se obtine o compozitie uniforma, nisipoasa. Toate ingredientele se pot amesteca in robotul de bucatarie.
Aluatul se distribuie uniform in tava tapetata cu hartie de copt, si se preseaza bine cu mainile. Dimensiuni tava: 26 x 17 cm
Tava se introduce in congelator timp de 8-10 minute sau pana cand este gata umplutura.
Crema de lamiae- Ouale se bat usor cu o furculita, impreuna cu zaharul. Se adauga faina, sarea, apoi sucul de lamaie, laptele si coaja rasa de lamaie. Sosul obtinut se amesteca bine, apoi se strecoara intr-o cratita si se fierbe, la foc mic, pana ce se ingroasa. Se foloseste un tel in forma de para si se amesteca energic pana ce crema este gata, pentru a nu se prinde de fundul cratitei.
Asamblarea prajiturii- Crusta din aluat se coace timp de 15 minute la 180 de grade, pana ce se rumeneste usor pe margini. Se toarna deasupra crema de lamaie si se mai coace timp de inca 15-20 minute. Prajitura cu crema de lamaie se lasa sa se raceasca timp de 30 minute, apoi se taie cu un cutit foarte bine ascutit si trecut tot timpul prin apa calda, pentru a obtine bucati perfecte.
Se poate servi ca atare sau pudrata cu zahar, scrie newsbuzau.ro.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro