Exista o placere maxima atunci cand mananci o felie de paine buna.
E mai sănătoasă pâinea prăjită decât cea normală? Ce spun nutriționiștii! Exista o placere maxima atunci cand mananci o felie de paine buna. Dar te-ai intrebat vreodatacare este diferenta dintre painea normala si painea prajita din punct de vedere nutritional? In teorie, daca prajesti painea, ai parte de mai putine beneficii pentru sanatate. Dar sunt oare acestea suficient de mari cat sa aiba o importanta? In plus, foarte multe persoane doresc sa stie daca prajirea painii este nociva sau nu.
Ce inseamna sa prajesti painea
La nivel biochimic, sa prajesti painea inseamna sa produci cateva reactii chimice, care se concretizeaza in deshidratarea painii pana ce aceasta se innegreste. Accest raspuns chimic este responsabil pentru culoarea inchisa, aroma specifica si textura painii prajite.
Ce valoare nutritionala are painea prajita
Specialistii considera ca, desi painea este prajita si, prin urmare, deshidratata, vitaminele si mineralele raman in paine.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Reteta usoara si delicioasa: Carne de porc cu ghimbir, orez si salata de castraveti!
Painea prajita este mai usor de digerat
Cand prajim painea, o reactie chimica reduce continutul de apa din paine, dar si amidonul din paine. Acest proces face ca painea prajita sa fie mai usor de digerat pentru o persoana care tolereaza greu painea obisnuita.
La ce trebuie sa fim atenti cand prajim painea
Ca regula generala, atunci cand prajim painea, trebuie sa fim atenti sa nu o ardem. Pe langa gustul neplacut, arderea painii poate provoca probleme de sanatate.
Daca painea este prajita usor, atunci nu vor aparea aspecte care sa afecteze sanatatea.In concluzie, painea prajita poate fi considerata ca fiind mai buna decat cea obisnuita, in special pentru persoanele care vor sa reduca consumul de carbohidrati, zahar sau amidon. Ceea ce conteaza cu adevarat este, pana la urma, calitatea painii pe care o alegem. Fie ca este prajita sau neprajita, painea cea mai sanatoasa este cea care are un continut nutritional cat mai bogat.