E mai sigur să ne injectăm propria grăsime decât substanțe de umplere în tratamentele estetice? Ce spune Dr. Iancu Morad!

E mai sigur să ne injectăm propria grăsime decât substanțe de umplere în tratamentele estetice? Ce spune Dr. Iancu Morad!

Injectările cu acid hialuronic și cele cu grăsime proprie (lipofilling) sunt proceduri estetice utilizate de medicii chirurgi esteticieni pentru a întineri și recontura aspectul facial și corporal. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale, iar decizia este luată laolaltă de pacient și specialist.

Iancu Morad, medic chirurg estetician, ne spune care sunt avantajele lipofilling-ului în comparație cu fillerele obișnuite precum acid hialuronic.

Ce sunt tratamentele estetice cu substanțe de umplere?

"Tratamentele estetice cu substanțe de umplere implică injectarea de fillere sub piele pentru a adăuga volum, a reduce ridurile sau a remodela anumite părți ale feței. Cele mai comune substanțe de umplere sunt acidul hialuronic, colagenul și cristalele de calciu. Aceste proceduri sunt populare datorită efectelor imediate și perioadei scurte de recuperare", adaugă Dr. Iancu Morad.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ce presupune lipofilling-ul?

"Lipofilling-ul, cunoscut și sub numele de transfer de grăsime autologă, implică prelevarea grăsimii dintr-o parte a corpului (de obicei abdomen, coapse sau fese) și injectarea acesteia în zonele care necesită volum sau conturare, precum pomeții sau bărbia.

Procedura este minim invazivă și utilizează grăsimea proprie a pacientului, ceea ce reduce riscul de reacții alergice sau respingere a susbtanței", explică medicul estetician Iancu Morad.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Care sunt avantajele lipofilling-ului

"1. Grăsimea proprie este 100% biocompatibilă. Acest lucru elimină riscul de reacții alergice și respingere, care pot apărea uneori în cazul substanțelor de umplere sintetice. De asemenea, textura și consistența grăsimii sunt mai apropiate de cele ale țesutului natural al corpului, astfel că oferă un aspect mai natural și mai uniform.

  1. Rezultatul ține mai mult timp. Deși o parte din grăsimea transferată poate fi reabsorbită de corp în primele luni după procedură, cantitatea care rămâne oferă rezultate
    mai de durată decât în cazul substanțelor de umplere, care necesită retușuri periodice", mai spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.
  2. Slăbim acolo de unde prelevăm grăsimea. Un alt avantaj al lipofilling-ului este că implică prelevarea de grăsime. Asta înseamnă că pacientul beneficiază și de o remodelare a zonei donatoare, ceea ce poate îmbunătăți conturul general al corpului. Practic, lipofilling-ul oferă un dublu beneficiu: eliminarea grăsimii nedorite dintr-o parte a corpului și adăugarea volumului necesar în altă parte.
  3. Rezolvă mai multe probleme estetice. Lipofilling-ul poate fi utilizat pentru o gamă largă de probleme de ordin estetic, inclusiv umplerea ridurilor, mărirea buzelor, îmbunătățirea conturului facial, augmentarea sânilor și feselor, și corectarea cicatricilor. Această versatilitate îl transformă într-o opțiune atractivă pentru pacienții care doresc îmbunătățiri multiple", explică Dr. Iancu Morad.
  4. Este minim invazivă și rapidă. Tratamentul este unul rapid, durează de obicei între 15 și 30 de minute, nu lasă cicatrici și nu necesită perioadă de recuperare. Pacienții pot reveni la activitățile lor zilnice imediat după procedură, ceea ce este ideal pentru cei cu un stil de viață activ.
  5. Rezultate imediate. Unul dintre cele mai mari avantaje este faptul că efectele sunt vizibile imediat după injectare. Asta le permite pacienților să vadă instantaneu îmbunătățirile și să fie mulțumiți de rezultate", încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad.


Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină