E păcat să lucrezi în zi de sărbătoare? Ce spun preoții

sarbatoare

Sărbătoare

Află din acest articol dacă este păcat să lucrezi în zilele de sărbătoare.

Sărbătorile sunt pentru relaxare, liniștire și pentru recunoșiință. Chiar dacă multe persoane primesc liber în zilele de sărbătoare legală, există unele job-uri fără de care nu ne putem lipsi. Fie că muncim în curte, de acasă sau de la birou, tot se consideră a fi muncă. În tainele creștinismului se specifică foarte clar că duminica și în zile de sărbătoare, credincioșii nu ar trebui să exercite niciun fel de muncă.

Descoperă în rândurile de mai jos dacă este păcat să lucrezi în zilele de sărbătoare cu cruce roșie sau neagră, dar și ce nu ai voie să faci î ntr-o zi de sărbătoare.

E păcat să lucrezi în zi de sărbătoare cu cruce roșie?

Citește și: Cât timp se țin sarmalele fierte la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești

e pacat sa lucrezi in zi de sarbatoare
E păcat să lucrezi în zi de sărbătoare[Sursa foto: freepik]

Citește și: Relația voastră dispare? 5 lucruri pe care le poți face pentru a o salva

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Biserica ortodoxă respectă cu sfințenie sărbătorile, atât cele care sunt notate în calendar cu cruce roșie, cât și cu cruce neagră. Sărbătorile marcate cu cruce roșie în calendarul ortodox se referă la sărbătorile importante din tradiția creștină ortodoxă.

În aceste zile, bisericile organizează slujbe și liturghii speciale. Printre acestea se numără și Paștele, care este cea mai importantă sărbătoare din calendarul creștin ortodox, dar și Crăciunul, Înălțarea Domnului, Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Nicolae și multe altele. În calendarul ortodox există 28 de sărbători cu cruce roșie și sunt considerate cele mai importante zile pentru credincioși. Istoria spune că este păcat ca oamenii să lucreze în aceste zile, deoarece acestea sunt momente destinate rugăciunii și reflectării asupra celor întâmplate în zilele respective.
Preoții sunt de părere că este păcat ca oamenii să muncească în aceste zile, fie că vorbim de treburi casnice sau legate de carieră. Așadar, este exclus să spălăm haine, să muncim în grădină, să facem curat sau să călcăm haine. Cu toate acestea, există unele job-uri care nu pot pur și simplu să se oprească, precum oamenii care lucrează în spitale, hoteluri, poliție și multe altele. În aceste cazuri, în care nu putem alege dacă lucrăm sau nu, preoții ne recomandă ca dimineața, înainte de a începe programul, să asistăm la slujba destinată respectivei sărbători sau după ce
terminăm munca, să mergem la biserică, să aprindem o lumânare și să ne rugăm.

Dar când e sărbătoare cu cruce neagră?

sarbatoare cu cruce neagra
Sărbătoare cu cruce neagră[Sursa foto: freepik]

În calendarul creștin-ortodox vom observa și sărbători cu cruce neagră și este important să înțelegem că sunt diferite de cele cu cruce roșie. Dacă în zilele cu cruce roșie nu este recomandat să lucrăm, lucrurile stau diferit în cazul sărbătorilor cu cruce neagră.

Cu toate că și acestea sunt sărbători importante, în aceste zile avem voie să lucrăm. Sărbătorile cu cruce neagră sunt desintate cinstirii acestor momente esențiale. Credincioșii trebuie să se roage către sfinții pomeniți în acea zi. Există totuși și alte diferențe în ceea ce privește aceste sărbători, iar acestea au legătură cu solemnitatea slujbelor. Așadar, în sărbătorile cu cruce neagră putem lucra și munci ca în oricare zi obișnuită, însă este important să nu uităm de rugăciune și chiar să mergem la biserică și la slujbă, în cazul în care avem cum.

Citește și: Motivul pentru care Patrick nu se poate apropia de Alexandra: „Nu știu ce face...”. Decizia luată de Virginia după ce concurentul i-a spus această problemă- kanald.ro

Citește și: Locul din România unde un metru de pământ costă doar un leu! Peisajul îți taie respirația- stirilekanald.ro

Ce nu ai voie să faci în zi de sărbătoare

ce sa nu faci in zi de sarbatoare
Ce să nu faci în zi de sărbătoare[Sursa foto: freepik]

Este foarte important să respectăm regulile impuse de biserica ortodoxă, dacă ne dorim să trăim o viață armonioasă și să păstrăm legătura cu Dumnezeu. Încă din trecut, se spunea că femeile nu au voie să spele, să se ocupe de curățenie sau să coase în zilele de sărbătoare, în timp ce bărbații nu au voie să facă munca de câmp sau să lucreze în domeniul construcțiilor. Așadar, chiar dacă s-a stricat o priză în casă, este recomandat să o repari în următoarea zi. Deși sunt permise întâlnirile cu familia și prietenii, nu este recomandat să organizăm petreceri.



Citește și:

Hipotensiune ortostatică – cauze și mecanisme subiacente

Ce să mănânci atunci când ai poftă de junk food. Alternative sănătoase și gustoase!

INCENDIAR! Ștefania lui Speak, APARIȚIE DE INFARCT, în cel mai provocator costum de baie! Vedeta a făcut furori cu formele sale apetisante

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Un nou val de praf saharian vine în România. Ce recomandă specialiștii

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Virginia în rol de consilier în amor, gata să aprindă scânteia între Alexandra și Patrick! „În prezența ta îl văd binedispus!” Iată ce s-a întâmplat în casa fetelor și ce reacții s-au stârnit

"Am sperat că Viorel scapă!" - Părinții bărbatului mort la Ibănești își urlă durerea!


Cookies