Află din acest articol dacă este păcat să lucrezi în zilele de sărbătoare.
Sărbătorile sunt pentru relaxare, liniștire și pentru recunoșiință. Chiar dacă multe persoane primesc liber în zilele de sărbătoare legală, există unele job-uri fără de care nu ne putem lipsi.
E păcat să lucrezi în zi de sărbătoare cu cruce roșie?
Citește și: Cât timp se țin sarmalele fierte la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești
Citește și: Relația voastră dispare? 5 lucruri pe care le poți face pentru a o salva
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Biserica ortodoxă respectă cu sfințenie sărbătorile, atât cele care sunt notate în calendar cu cruce roșie, cât și cu cruce neagră. Sărbătorile marcate cu cruce roșie în calendarul ortodox se referă la sărbătorile importante din tradiția creștină ortodoxă. În aceste zile, bisericile organizează slujbe și liturghii speciale. Printre acestea se numără și Paștele, care este cea mai importantă sărbătoare din calendarul creștin ortodox, dar și Crăciunul, Înălțarea Domnului, Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Nicolae și multe altele.
Dar când e sărbătoare cu cruce neagră?
În calendarul creștin-ortodox vom observa și sărbători cu cruce neagră și este important să înțelegem că sunt diferite de cele cu cruce roșie. Dacă în zilele cu cruce roșie nu este recomandat să lucrăm, lucrurile stau diferit în cazul sărbătorilor cu cruce neagră. Cu toate că și acestea sunt sărbători importante, în aceste zile avem voie să lucrăm. Sărbătorile cu cruce neagră sunt desintate cinstirii acestor momente esențiale. Credincioșii trebuie să se roage către sfinții pomeniți în acea zi. Există totuși și alte diferențe în ceea ce privește aceste sărbători, iar acestea au legătură cu solemnitatea slujbelor. Așadar, în sărbătorile cu cruce neagră putem lucra și munci ca în oricare zi obișnuită, însă este important să nu uităm de rugăciune și chiar să mergem la biserică și la slujbă, în cazul în care avem cum.
Ce nu ai voie să faci în zi de sărbătoare
Este foarte important să respectăm regulile impuse de biserica ortodoxă, dacă ne dorim să trăim o viață armonioasă și să păstrăm legătura cu Dumnezeu. Încă din trecut, se spunea că femeile nu au voie să spele, să se ocupe de curățenie sau să coase în zilele de sărbătoare, în timp ce bărbații nu au voie să facă munca de câmp sau să lucreze în domeniul construcțiilor. Așadar, chiar dacă s-a stricat o priză în casă, este recomandat să o repari în următoarea zi. Deși sunt permise întâlnirile cu familia și prietenii, nu este recomandat să organizăm petreceri.