E pesimistul în persoana? Iată trei sfaturi care te vor ajuta sa comunicați mai bine

E pesimistul în persoana? Iată trei sfaturi care te vor ajuta sa comunicați mai bine
E pesimistul în persoana? Iată trei sfaturi care te vor ajuta sa comunicați mai bine

Iată sfaturile care te vor ajuta să comunici mai bine cu o persoană pesimistă.

Optimismul și pesimismul nu sunt doar niște dispoziții ale unor persoane, ci sunt două feluri diametral opuse în care acestea pot fi.

Poate nu trebuie să privești mereu partea bună a lucrurilor sau îți este greu să o găsești prin mai multe momente grele din viața ta, însă nu trebuie să cazi în extrema pesimismului, iar totul din jurul tău să capete o nuanță de gri.

O mulțime de oameni sunt de părere că s-au născut sub semnul pesimismului și că tot ce se întâmplă în jurul lor este sortit eșecului, când, de fapt, nu este deloc așa.

Ar trebui să știi că pesimismul aduce și beneficii în viața ta, mai ales atunci când îți oferă posibilitatea să anticipezi anumite situații neplăcute care se vor întâmpla în jurul tău.

Cu toate acestea, este greu să comunici uneori cu o astfel de persoană și ți se pare imposibil să ajungeți la un numitor comun.

Cum se manifestă o persoană pesimistă?

Citește și: Depresie și stare de bine. 7 alimente pe care ar trebui să le eviți pentru a menține echilibrul emoțional

E pesimistul în persoana? Iată trei sfaturi care te vor ajuta sa comunicați mai bine
E pesimistul în persoana? Iată trei sfaturi care te vor ajuta sa comunicați mai bine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum recunoști depresia la bărbați. Cinci semne la care să fii atentă

O persoană pesimistă ar putea să intre în discuții contradictorii foarte ușor cu cei din jurul lor și ar putea să refuze să accepte adevărul.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Nu este simplu să fii mereu o persoană optimistă, însă trebuie să înțelegi că viața nu este făcută doar din momente grele și merită să te bucuri de tot ce îți oferă ea.

Deși multe persoane consideră că optimismul este greu de atins, acesta poate fi construit din momente mici pe care să le ți le construiești de unul singur.

O persoană pesimistă  refuză să participe în activități de grup, iar atunci când li se oferă anumite sarcini de îndeplinit, sunt de părere că nu vor reuși să le ducă până la capăt.

Este mereu agitată și consideră că are dreptate, mai ales în discuțiile care se răsfrâng asupra lor. Tot ce li se întâmplă bun pun pe seama unei simple întâplmări și nu cred că acest lucru este creat de propriile forțe.

Se descurajează ușor și tind să renunțe la planuri de viitor, mai ales dacă eșecurile încep să îi doboare.

Sfaturile care te vor ajuta să comunici mai bine cu o persoană pesimistă

E pesimistul în persoana? Iată trei sfaturi care te vor ajuta sa comunicați mai bine
E pesimistul în persoana? Iată trei sfaturi care te vor ajuta sa comunicați mai bine[Sursa foto: freepik]

Deși pare imposibil să intri uneori în grațiile unui pesimist, trebuie să știi că poți face pași către el și că, de fapt, acesta nu are nimic personal cu tine.

Felul în care o persoană gândește sau se comportă nu este dat de fiecare dată de situațiile din jur sau de oamenii din viața lor, ci mai degrabă sunt emoții puse pe seama unor întâmplări percepute dur asupra vieții.

Iată trei sfaturi care te vor ajuta să comunici mai bine cu un pesimist:

Ascultă-l

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Arată-i că îl asculți până la capăt și nu îl contrazici după primele cuvinte, astfel îi vei da de înșeles că nu este capabil să primească atenție sau să rezolve anumite situații din viața lui.

Înainte să îi reproșezi ceva, mai bine pune-i în lumină părerea pe care o ai tu în legătură cu acel subiect și găsiți o cale de mijloc spre înțelegere.

Oferă-i posibilitatea să se afirme și dă-i ocazia să rezolve sarcini importante

Un pesimist trebuie să știe că ceea ce crede despre forțele sale nu este mereu adevărat, și că ceilalți pot avea încredere în modalitatea în care gestionează anumite situații.

Nu te lăuda pe tine mai mult decât ar trebui să o faci

Dacă te aștepți să primești ajutorul sau sprijinul unei persoane mai pesimiste din fire, nu începe discuția prin a-i înșirui toate realizările tale și viața perfectă pe care o duci, deoarece nu vei face decât să îl închizi și mai mult și să creadă că nu va fi capabil niciodată de aceste lucruri.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

E pesimistul în persoana? Iată trei sfaturi care te vor ajuta sa comunicați mai bine



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Depresie și stare de bine. 7 alimente pe care ar trebui să le eviți pentru a menține echilibrul emoțional

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies