Gabriela Cristea este una dintre cele mai apreciate prezentatoare TV de la noi din țară. În urmă cu puțin timp, vedeta a împărtășit cu cei de acasă, o rețetă pe care nu a mai făcut-o niciodată, și anume, covrigi.
Iată care sunt ingredientele pentru această gustare!
Ingrediente
- 380 grame de făină
- 5 grame de drojdie
- 270 mililitri de apă călduță
- 6 grame de sare
- O linguriță de zahăr
- Două linguri de ulei
Prezentatoarea TV este o adevărată gospodină
Gabriela Cristea a prezentat o rețetă în premieră, anunțând că va prepara covrigi cu mâinile ei.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Vedeta subliniat că este prima dată când încerca această rețetă și că se baza pe o rețetă primită anterior. A urmat pașii pentru pregătirea covrigilor, enumerând ingredientele necesare, inclusiv făină, drojdie, apă călduță, sare, zahăr și ulei, precum și apă și bicarbonat pentru fierberea covrigilor.
Prezentatoarea TV a explicat etapele procesului, începând cu activarea drojdiei și amestecarea făină, apoi a detaliat modul în care se frământă aluatul. Intenționa să pregătească covrigi fierți, iar pentru finisare, a menționat că puteți adăuga susan, mac sau sare grunjoasă după preferințe.
„Dragilor, astăzi m-am gândit să fac o rețetă în premieră. O să fac covrigi ca cei pe care îi găsiți și voi la patiserie, dar să-i fac cu mânuțele mele.
E prima dată când fac. Am mai mâncat odată făcuți de un coleg și am cerut rețeta, așa că o să fiu cu telefonul în mână. Și cum se face. Hai să începem. Am pus toate ingredientele aici să vedem dacă le avem pe cate 380 de grame de făină, 5 grame de drojdie, 270 de mililitri de apă călduță, 6 grame de sare, o linguriță de zahăr, două linguri de ulei.
Gabriela Cristea a împărtășit rețeta ei de covrigi
În trecut, prezentatoarea TV a început prin a pregăti un aluat asemănător cu cel pentru clătite, care a fost destul de lichid. Apoi, au adăugat restul de făină și au început să frământe pentru a crea covrigi. Amestecul de apă și făină a fost completat cu două linguri de ulei. După ce au terminat cu frământatul, au acoperit aluatul cu folie de plastic și l-au lăsat într-un loc călduț pentru a crește.
Pentru a pregăti covrigii, a întins foaia de coca și au tăiat fâșii, obținând astfel 16 segmente. Acestea au fost rulate și lipite în formă de cerc pentru a crea covrigi. După aceasta, au fiert covrigii în apă și i-au copt la 250 de grade timp de 15 minute în cuptor. Chiar dacă nu erau cele mai estetice, acești covrigi s-au dovedit a fi foarte gustoși.
„Prima dată am obținut un aluat ca de clătite care curge și o să punem și restul făinii. Hai să frământăm de fapt covrigii noștri. Am amestecat apa și făina și e momentul să punem și cele două linguri de ulei și gata. Suntem aproape gata cu covrigii. Ii frământăm până când nu se mai lipește de pereții recipientului. Aluatul este gata, trebuie să-l acoperi cu o folie de plastic și pus undeva la un loc călduț. Puteți să-l puneți în cuptor, da nu mai mult de 40 de grade, să fie încins sau puteți să faceți cum fac eu. O sa facem covrigi opăriți, nu doar crescuți în tavă ca pe pâine. Tava trebuie să fie cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Aluatul nostru a crescut și arată foarte bine. Mai avem două lucruri de făcut de dat drumul la cuptor la o temperatură de 250 de grade sau dacă nu aveți electric, la treapta cea mai înaltă de la cuptorul vostru clasic pe gaze și de pus apa la fiert cu bicarbonatul. De fapt, greul de acum începe pentru că o să începem să facem covrigii. Am întins foaia de coca și acum fac covrigii, efectiv îi tai. 16 fâșii, deci practic ar trebui să am 8 covrigi, unii mai mari, alții mai mici. Cate doua fâșii rotite si lipite in forma de cerc. Și ăsta ar fi un covrig. Ia uitați vă cum arată. Mai întâi fierți in apa si apoi, 15 minute la 250 de grade in cuptor. Nu sunt cei mai frumoși din lume, dar o să vedeți cât de gustoși sunt”, a mai spus aceasta.