„E prima dată când fac! Am mai mâncat odată făcuți de un coleg și am cerut rețeta.” Gabriela Cristea a împărtășit rețeta ei de covrigi. Prezentatoarea TV este o adevărată gospodină

„E prima dată când fac! Am mai mâncat odată făcuți de un coleg și am cerut rețeta.” Gabriela Cristea a împărtășit rețeta ei de covrigi. Prezentatoarea TV este o adevărată gospodină
„E prima dată când fac! Am mai mâncat odată făcuți de un coleg și am cerut rețeta.” Gabriela Cristea a împărtășit rețeta ei de covrigi. Prezentatoarea TV este o adevărată gospodină

Gabriela Cristea este una dintre cele mai apreciate prezentatoare TV de la noi din țară. În urmă cu puțin timp, vedeta a împărtășit cu cei de acasă, o rețetă pe care nu a mai făcut-o niciodată, și anume, covrigi.

Iată care sunt ingredientele pentru această gustare!

Citește și: „Eu nu pun murături cu conservanți, ci folosesc conservanți naturali” Rețeta de murături asortate a Gabrielei Cristea! Trucurile utile ale vedetei pentru cele mai bune murături

Citește și: „Iris s-a dus cu chestia asta la grădiniță. A adormit instantaneu.” Gabriela Cristea le-a oferit o soluție părinților care nu reușesc să își adoarmă copiii

Ingrediente

  • 380 grame de făină
  • 5 grame de drojdie
  • 270 mililitri de apă călduță
  • 6 grame de sare
  • O linguriță de zahăr
  • Două linguri de ulei

Prezentatoarea TV este o adevărată gospodină

Gabriela Cristea a prezentat o rețetă în premieră, anunțând că va prepara covrigi cu mâinile ei.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

  Vedeta subliniat că este prima dată când încerca această rețetă și că se baza pe o rețetă primită anterior. A urmat pașii pentru pregătirea covrigilor, enumerând ingredientele necesare, inclusiv făină, drojdie, apă călduță, sare, zahăr și ulei, precum și apă și bicarbonat pentru fierberea covrigilor.

Prezentatoarea TV a explicat etapele procesului, începând cu activarea drojdiei și amestecarea făină, apoi a detaliat modul în care se frământă aluatul. Intenționa să pregătească covrigi fierți, iar pentru finisare, a menționat că puteți adăuga susan, mac sau sare grunjoasă după preferințe.

 „Dragilor, astăzi m-am gândit să fac o rețetă în premieră. O să fac covrigi ca cei pe care îi găsiți și voi la patiserie, dar să-i fac cu mânuțele mele.

E prima dată când fac. Am mai mâncat odată făcuți de un coleg și am cerut rețeta, așa că o să fiu cu telefonul în mână. Și cum se face. Hai să începem. Am pus toate ingredientele aici să vedem dacă le avem pe cate 380 de grame de făină, 5 grame de drojdie, 270 de mililitri de apă călduță, 6 grame de sare, o linguriță de zahăr, două linguri de ulei.
Covrigii pe care-i fac eu trebuie fierți, așa că o să mai avem nevoie de un litru de apă și 20 de grame de bicarbonat. Pe lângă asta, susan, mac, sare grunjoasă. Eu am optat pentru semințe de susan, voi însă, puteți să optați pentru ce vă doriți. Procedăm ca și la pâine, adică punem toată apa într-un bol. Apa să fie călduță, nu fiartă și nici rece, călduță. Scoatem două grame din cele șapte de drojdie, deci să rămână cinci și le punem aici.
Punem o linguriță de zahăr din cantitatea de făină, un pic așa deasupra și lăsăm să se activeze drojdia. După 5 minute, drojdia deja a început să se activeze, așa că e momentul să punem jumătate din făină. Restul de jumătate o să amestec cu sarea după ce se încorporează aceasta și să începem să frământăm”,
a spus Gabriela Cristea.

Gabriela Cristea a împărtășit rețeta ei de covrigi

În trecut, prezentatoarea TV a început prin a pregăti un aluat asemănător cu cel pentru clătite, care a fost destul de lichid. Apoi, au adăugat restul de făină și au început să frământe pentru a crea covrigi. Amestecul de apă și făină a fost completat cu două linguri de ulei. După ce au terminat cu frământatul, au acoperit aluatul cu folie de plastic și l-au lăsat într-un loc călduț pentru a crește.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pentru a pregăti covrigii, a întins foaia de coca și au tăiat fâșii, obținând astfel 16 segmente. Acestea au fost rulate și lipite în formă de cerc pentru a crea covrigi. După aceasta, au fiert covrigii în apă și i-au copt la 250 de grade timp de 15 minute în cuptor. Chiar dacă nu erau cele mai estetice, acești covrigi s-au dovedit a fi foarte gustoși.

„Prima dată am obținut un aluat ca de clătite care curge și o să punem și restul făinii. Hai să frământăm de fapt covrigii noștri. Am amestecat apa și făina și e momentul să punem și cele două linguri de ulei și gata. Suntem aproape gata cu covrigii. Ii frământăm până când nu se mai lipește de pereții recipientului. Aluatul este gata, trebuie să-l acoperi cu o folie de plastic și pus undeva la un loc călduț. Puteți să-l puneți în cuptor, da nu mai mult de 40 de grade, să fie încins sau puteți să faceți cum fac eu. O sa facem covrigi  opăriți, nu doar crescuți în tavă ca pe pâine. Tava trebuie să fie cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Aluatul nostru a crescut și arată foarte bine. Mai avem două lucruri de făcut de dat drumul la cuptor la o temperatură de 250 de grade sau dacă nu aveți electric, la treapta cea mai înaltă de la cuptorul vostru clasic pe gaze și de pus apa la fiert cu bicarbonatul. De fapt, greul de acum începe pentru că o să începem să facem covrigii. Am întins foaia de coca și acum fac covrigii, efectiv îi tai. 16 fâșii, deci practic ar trebui să am 8 covrigi, unii mai mari, alții mai mici. Cate doua fâșii rotite si lipite in forma de cerc. Și ăsta ar fi un covrig. Ia uitați vă cum arată. Mai întâi fierți in apa si apoi, 15 minute la 250 de grade in cuptor. Nu sunt cei mai frumoși din lume, dar o să vedeți cât de gustoși sunt”, a mai spus aceasta.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

„Ia uitați-vă voi în oglindă, frumoaselor, balenelor eșuate. Ai poze cu icoane, deci e clar că ești tot o balenă eșuată.” Gabriela Cristea a răbufnit în mediul online

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies