Află din rândurile următoare care este rețeta de pâine de casă a Mirelei Vaida.
Mirela Vaida este o mămică gospodină, care gătește mereu pentru soțul și cei trei copii ai săi. Vedeta este foarte iscusită în bucătărie și îi place să facă tot felul de preparate în casă, inclusiv pâine.
„ Pâinea are o rețetă foarte simplă. E rețeta tradițională. Eu o știu de la mama mea, care o știe de la mama ei. E o rețetă foarte simplă, iar eu în general fac o pâine bună. În principiu, o pâine îți ia cam 2 ore, cu tot cu frământat, cu dospit și cu coptul în cuptor .”, a spus Mirela Vaida pe YouTube.
Rețeta de pâine de casă a Mirelei Vaida
Citește și: Rețeta de paste cu sos de brânză a Mirelei Vaida. O idee genială pentru un prânz delicios!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ingredientul secret pentru un cozonac pufos. Ce rețetă folosește Mirela Vaida pentru preparatul delicios
Ingrediente:
- 2 kg de făină neagră;
- sare;
- drojdie;
- lapte cald;
- apă caldă;
- apă minerală;
- iaurt grecesc.
Mod de preparare:
Mirela Vaida a explicat, pas cu pasul, modul de preparare al rețetei sale de pâine de casă.
„ Eu aici am aproape 2 kg de făină neagră. Am mai păstrat pentru remodelat. Fac un culcuș și în culcuș pun sare grunjoasă. Aici am preparat drojdia. Poate fi și drojdie proaspătă. Eu am drojdie uscată. Am făcut-o cu apă caldă, am dizolvat-o în apă caldă și a ieșit această drojdie. Nu am un gramaj. Eu pun după ochi. O amestec în sarea grunjoasă, astfel încât sarea să se dizolve în drojdia dizolvată deja. Am dizolvat sarea grunjoasă în drojdie și începem încet-încet să amestecăm aluatul Încep să amestec făina cu drojdia și cu sarea. Încep să torn un pic de apă caldă și să omogenizăm acest aluat. M-a învățat mama să mai pun și puțină apă minerală. Tot mama m-a învățat să pun și un pic de lapte. Mama mi-a zis să pun și câteva linguri de iaurt grecesc în aluat. Pun 3 linguri și încep să îl omogenizez. În principiu, toate ingredientele ar trebui să fie la temperatura camerei. Am omogenizat iaurtul și acum mai pun lapte. Frământăm bine-bine. O las să se dospească în jur de 40 de minute, o oră maxim. Pun un ștergar deasupra și o las acolo să crească. A crescut. Ea e destul de moale, mai pun puțină făină ca să o îngroș și o mai frământ puțin. Luăm jumătate de cocă și fiecare jumătate o voi rupe la rândul ei în alte două jumătăți. O să pun un pic de ulei de măsline pe blat și pe mâini. Ung tava cu un puc de ulei de măsline. Le ung bine-bine și acum mă apuc de pâine. Fac un baton de pâine. Eu o ung cu ou. Așa știu eu de acasă. Îmi place să aibă aspectul de pâine aurie și rumenită. Las pâinile astea încă 5 minute la crescut și dau drumul la cuptor la 220 de grade. Îl las 5 minute să se încălzească, după care ung pâinea și o bag în cuptor. Bat gălbenușul cu o picătură de ulei de măsline și ung pâinea. O las vreo 40-50 de minute la cuptor. Eu știu de la mama mea că pâinea se acoperă, se lasă vreo 10 minute să se răcească și după aceea se taie. ”, a explicat Mirela Vaida.