Toamna vine la pachet cu temperaturi blânde, uneori ploi, dar și cu o explozie de culoare a naturii, ce încântă privirea oricui.
Echinacea: planta care întărește sistemul imunitar. Toamna vine la pachet cu temperaturi blânde, uneori ploi, dar și cu o explozie de culoare a naturii, ce încântă privirea oricui. Vremea mohorâtă este compensată astfel de un spectacol cromatic desăvârșit care începe în luna octombrie și rezistă până în luna noiembrie, atunci când frunzele încep ușor ușor să cadă și natura se pregătește pentru iarnă.
O floare de toamnă cu proprietăți multiple este echinacea, care ne bucură cu florile sale asemănătoare margaretelor din luna iulie până în luna octombrie.
Pentru proprietățile sale multiple, echinaceea este folosită de mai bine de 300 de ani, în mod special pentru a calma simptomele răcelii. Își are originile în America și s-a răspândit ușor ușor în întreaga lume, ajungând și în Europa.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ce este echinaceea?
Echinacea este o plantă perenă care poate atinge o înălțime de până la un metru și 40 de centimetri. Florile sale sunt de culoare rozalie spre roșiatic sau chiar mov, petalele sale fiind distribuite în mod simetric în jurul unui disc central.
Echinacea este folosită astăzi în mod special pentru întărirea sistemului imunitar, organismul uman fiind protejat astfel de diverse afecțiuni, inclusiv răceli. Cel mai des echinacea se consumă sub formă de ceai, dar poate fi regăsită în magazinele naturiste și sub formă de pulbere, capsule sau chiar tinctură. Aceasta poate fi consumată într-o cantitate de cel mult 3 căni de ceai pe zi.Citeste si: Ce să mănânci ca să ai sistemul imunitar puternic în sezonul virozelor? Recomandări de la nutriționist
Ce proprietăți nutriționale are echinaceea?
Beneficiile multiple ale plantei echinacea derivă din multitudinea de ingrediente pe care aceasta le conține. Printre ele se numără vitamina A, vitamina E, complexul de vitamine B și minerale precum calciu, potasiu, sodiu și fier. Rădăcina mai conține și alcamide, uleiuri volatile, glico-proteine și flavonoizi. Aceste elemente sunt cele responsabile pentru întărirea sistemului imunitar și refacerea organismului. Dacă bei 3 căni pe zi de echinacea o perioadă, te vei bucura de următoarele beneficii:
- Combate răceala, gripa și infecțiile tractului respirator
- Tratează și previne afecțiunile hepatice
- Combate infecțiile tractului urinar
- Tratează afecțiunile bucale
- Luptă împotriva virusului herpex simplex
- Vindecă rănile, eczemele și psoriazisul.