Eclerele cu ciocolată și topping de caramel se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de eclere cu ciocolată și topping de caramel.
Rețetă de Eclere cu ciocolată și topping de caramel
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Găluște cu prune. Îți vor aduce aminte de copilărie!
Citește și: Croissante cu unt. O simfonie a gusturilor și texturilor crocante!
Timp de preparare- o ora
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingredinte pentru eclere
- 200 g faina
- 5 oua
- 100 g unt
- 150 ml apa
- 150 ml lapte
- Sare
- 50 g zahar
Ingrediente pentru crema
- 300 ml lapte
- 25 g amidon
- 4 gălbenușuri de ou
- O esență de vanilie
- 100 g ciocolata neagra (la alegere)
- 50 g unt
- 100 g zahar
Ingrediente pentru topping
- 350 g zahar
- 100 ml de apa
- 100 g unt
- 300 ml frișcă sau smântână lichida
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- Se pun apa, laptele, zahărul, sarea și untul într-o oală și se pun pe foc. În momentul în care apa fierbe și untul este topit, se adaugă toată făina. Se folosește o lingură de lemn pentru a amesteca aluatul până când este bine încorporat. Dăm focul la mediu și amestecăm aluatul încă un minut pentru a-l usca mai bine. Îl lăsăm deoparte 5 minute pentru a se răci puțin. Apoi amestecăm fiecare ou cu un mixer.
- Încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Punem hârtie de copt pe o tavă. Formăm eclere de aproximativ 8 cm lungime cu aluatul într-un poș, iar pentru că vor crește la copt, lăsăm puțin spațiu între ele. Umplem o tavă cu eclere și o punem la cuptor pentru aproximativ o ora sau până când coajă lor devine aurie. După acest interval de timp, le scoatem și le lăsam să se răcească. După ce s-au răcit, le punem într-o pungă.
- Acum preparăm crema. Tocăm sau răzuim ciocolata. Amestecăm laptele cu zahăr și amidon și îl punem pe foc într-un vas cu fund dublu, apoi adăugăm și esența de vanilie și amestecăm în mod constant în timp ce lăsăm să se fiarbă.
- Putem amesteca gălbenușurile cu zahărul într-un bol. Adăugăm laptele fierbinte apoi peste gălbenușuri. Amestecăm cu telul, reîncălzim amestecul, iar când a început să fiarbă, lăsam până se îngroașă ca o budincă, în timp ce amestecăm întotdeauna cu telul. Imediat apoi, lăsăm vasul deoparte și să se răcească timp de aproximativ 5 minute. Atunci când a ajuns la temperatura camerei, adăugați untul și amestecați-l timp de 5 minute, iar apoi se poate folosi pentru a umple eclerele.
- Glazura se pune într-un bol. Asamblăm eclere și le trecem prin glazură. Le punem pe un platou până când glazura se întărește puțin. Apoi se pun la frigider.
- Preparăm acum și topping-ul de caramel, iar primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să puneți zahărul și apa într-o oală și apoi să începeți să încălziți la o temperatură medie. Scuturați din când în când oală în loc să amestecați. Trebuia să înceapă să fiarbă și să se formeze o spumă, apoi amestecăm bine până când zahărul începe să se caramelizeze. Setăm apoi focul la cel mai mic nivel și adăugam untul treptat, moment în care începeți să amestecați. Adăugam smântâna sau frișca, amestecăm și putem menține amestecul pe foc până când ingredientele se combină bine. Topping-ul se ia de pe foc și se îngroașă pe măsură ce se răcește, iar mai apoi îl puteți pune la frigider.
- Când serviți, puteți adăuga și topping-ul de caramel deasupra, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.