Eclere cu ciocolată și topping de caramel. Arată ca din poveste!

retete de gustare

Eclere cu ciocolată și topping de caramel

Eclerele cu ciocolată și topping de caramel se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de eclere cu ciocolată și topping de caramel.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase eclere cu ciocolată și topping de caramel, preparate așa cum se cuvine.

Rețetă de Eclere cu ciocolată și topping de caramel

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Găluște cu prune. Îți vor aduce aminte de copilărie!

mini eclere cu ciocolata
Eclere cu ciocolată și topping de caramel[Sursa foto: freepik]

Citește și: Croissante cu unt. O simfonie a gusturilor și texturilor crocante!

Timp de preparare- o ora

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

eclere cu ciocolata
Eclere cu ciocolată și topping de caramel[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingredinte pentru eclere

  • 200 g faina
  • 5 oua
  • 100 g unt
  • 150 ml apa
  • 150 ml lapte
  • Sare
  • 50 g zahar

Ingrediente pentru crema

  • 300 ml lapte
  • 25 g amidon
  • 4 gălbenușuri de ou
  • O esență de vanilie
  • 100 g ciocolata neagra (la alegere)
  • 50 g unt
  • 100 g zahar

Ingrediente pentru topping

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • 350 g zahar
  • 100 ml de apa
  • 100 g unt
  • 300 ml frișcă sau smântână lichida

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă!

retete pentru desert
Eclere cu ciocolată și topping de caramel[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. Se pun apa, laptele, zahărul, sarea și untul într-o oală și se pun pe foc. În momentul în care apa fierbe și untul este topit, se adaugă toată făina. Se folosește o lingură de lemn pentru a amesteca aluatul până când este bine încorporat. Dăm focul la mediu și amestecăm aluatul încă un minut pentru a-l usca mai bine.
    Îl lăsăm deoparte 5 minute pentru a se răci puțin. Apoi amestecăm fiecare ou cu un mixer.
  2. Încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Punem hârtie de copt pe o tavă. Formăm eclere de aproximativ 8 cm lungime cu aluatul într-un poș, iar pentru că vor crește la copt, lăsăm puțin spațiu între ele. Umplem o tavă cu eclere și o punem la cuptor pentru aproximativ o ora sau până când coajă lor devine aurie. După acest interval de timp, le scoatem și le lăsam să se răcească. După ce s-au răcit, le punem într-o pungă.
  3. Acum preparăm crema. Tocăm sau răzuim ciocolata. Amestecăm laptele cu zahăr și amidon și îl punem pe foc într-un vas cu fund dublu, apoi adăugăm și esența de vanilie și amestecăm în mod constant în timp ce lăsăm să se fiarbă.
  4. Putem amesteca gălbenușurile cu zahărul într-un bol. Adăugăm laptele fierbinte apoi peste gălbenușuri. Amestecăm cu telul, reîncălzim amestecul, iar când a început să fiarbă, lăsam până se îngroașă ca o budincă, în timp ce amestecăm întotdeauna cu telul. Imediat apoi, lăsăm vasul deoparte și să se răcească timp de aproximativ 5 minute. Atunci când a ajuns la temperatura camerei, adăugați untul și amestecați-l timp de 5 minute, iar apoi se poate folosi pentru a umple eclerele.
  5. Glazura se pune într-un bol. Asamblăm eclere și le trecem prin glazură. Le punem pe un platou până când glazura se întărește puțin. Apoi se pun la frigider.
  6. Preparăm acum și topping-ul de caramel, iar primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să puneți zahărul și apa într-o oală și apoi să începeți să încălziți la o temperatură medie. Scuturați din când în când oală în loc să amestecați. Trebuia să înceapă să fiarbă și să se formeze o spumă, apoi amestecăm bine până când zahărul începe să se caramelizeze. Setăm apoi focul la cel mai mic nivel și adăugam untul treptat, moment în care începeți să amestecați. Adăugam smântâna sau frișca, amestecăm și putem menține amestecul pe foc până când ingredientele se combină bine. Topping-ul se ia de pe foc și se îngroașă pe măsură ce se răcește, iar mai apoi îl puteți pune la frigider.
  7. Când serviți, puteți adăuga și topping-ul de caramel deasupra, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Eclere cu ciocolată și topping de caramel[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Descoperă deliciile pastelor cu legume și creveți. O călătorie culinară plină de arome și savoare!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies