Eclere cu cremă de vanilie. Ține cont de instrucțiuni, pentru a ieși ca la cofetărie!

retete de gustare

Eclere cu cremă de vanilie

Eclerele se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de eclere cu cremă de vanilie.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase eclere cu cremă de vanilie, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Eclere cu cremă de vanilie 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tort cu cremă de frișcă și fructe, perfect pentru orice ocazie. O explozie de arome și prospețime în fiecare mușcătură!

retete pentru desert
Eclere cu cremă de vanilie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tort cu nuci pecan și cremă de cafea, perfect pentru o ocazie specială. Descoperă cum să prepari un tort cu nuci pecan care va cuceri papilele gustative!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Timp de preparare - o ora

Timp total - 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane 

retete de prajituri de casa
Eclere cu cremă de vanilie[Sursa foto: freepik]

Ingrediente   

  • 150 g faina 
  • 100 ml apa 
  • 100 ml lapte 
  • 80 g unt 
  • 5 oua

Ingrediente pentru crema: 

Alte ingrediente: 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • 100 ml smântână de frișcă 
  • 150 g ciocolata
  • o lingura si jumătate de unt 
  • un praf de sare 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă! 

eclere cu crema de vanilie
Eclere cu cremă de vanilie[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. Pentru a face coji de eclere pufoase, puneți laptele, untul, sarea și apă într-o cratiță la foc mediu. După ce a ajuns la punctul de fierbere, reduceți focul și amestecați ușor pentru ca untul să se topească. Apoi, torni încetul cu încetul făina, amestecând pentru a elimina cocoloașele.
    Se folosește o spatulă pentru a amesteca aluatul de eclere la foc mic până când începe să se prindă și să formeze o bulă, formând o pelicula albicioasă subțire pe suprafața oalei. Atunci când se stinge focul, luați cratița de pe foc și lăsați aluatul de eclere să se răcească. Apoi, aprindeți cuptorul la foc mare.
  2. Când aluatul este doar călduț, puneți ouăle în el și le amestecați bine cu un mixer de mâna. Se pot face mini eclere, eclere lungi, cu un poș. Aluatul este suficient pentru două tăvi cu hârtie de copt. Înainte de a le pune la cuptor, cojile sunt făcute pe rând. 
  3. Se pune în cuptorul preincins la cea mai mare temperatură, pentru aproximativ o ora, apoi se reduce temperatura la 170 de grade pentru încă 20 de minute, fără a deschide ușa. Se lasă la răcorit, apoi adăugați crema de vanilie pentru umplutură.
  4. Crema de vanilie se face prin fierberea ingredientelor. Se pune laptele și esența de vanilie într-o cratiță, fără a da în clocot. Utilizați un mixer pentru a bate gălbenușurile, zahărul și sarea până când se combină ca o spumă. Apoi, adăugați făina pentru încorporare și se amestecă cu polonicul în crema. Când totul este omogen, se adaugă din nou în cratiță și se amestecă folosind o spatulă pentru a evita să se prindă de vas. Se îngroașă în 5 minute și se fierbe pentru a prepara făina. Se răcorește cel mai bine într-o pungă sau folie de plastic la temperatura camerei. 
  5. Pentru glazura de ciocolată pentru eclere, încălziți smântâna la foc mediu într-un vas până când da în clocot. Apoi, adăugați ciocolata mărunțită și amestecați bine până când totul devine omogen. Apoi, faceți același lucru cu untul care este deja la temperatura camerei. 
  6. Se taie eclerele pe jumătate, apoi se umplu cu crema de vanilie și, eventual, glazura de eclere, care a fost pregătită în prealabil, poate fi pudrată cu zahăr. Se servește după ce aluatul s-a înmuiat câteva ore.  

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

eclere cu vanilie
Eclere cu cremă de vanilie[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Tort cu nuci pecan și cremă de cafea, perfect pentru o ocazie specială. Descoperă cum să prepari un tort cu nuci pecan care va cuceri papilele gustative!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies