Eclerele se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de eclere cu cremă de vanilie.
Rețetă de Eclere cu cremă de vanilie
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 150 g faina
- 100 ml apa
- 100 ml lapte
- 80 g unt
- 5 oua
Ingrediente pentru crema:
- 200 g zahar
- 7 gălbenușuri
- 550 ml lapte
- 50 g amidon
- un vârf de sare
- o esență de vanilie
Alte ingrediente:
- 100 ml smântână de frișcă
- 150 g ciocolata
- o lingura si jumătate de unt
- un praf de sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Pentru a face coji de eclere pufoase, puneți laptele, untul, sarea și apă într-o cratiță la foc mediu. După ce a ajuns la punctul de fierbere, reduceți focul și amestecați ușor pentru ca untul să se topească. Apoi, torni încetul cu încetul făina, amestecând pentru a elimina cocoloașele. Se folosește o spatulă pentru a amesteca aluatul de eclere la foc mic până când începe să se prindă și să formeze o bulă, formând o pelicula albicioasă subțire pe suprafața oalei. Atunci când se stinge focul, luați cratița de pe foc și lăsați aluatul de eclere să se răcească. Apoi, aprindeți cuptorul la foc mare.
- Când aluatul este doar călduț, puneți ouăle în el și le amestecați bine cu un mixer de mâna. Se pot face mini eclere, eclere lungi, cu un poș. Aluatul este suficient pentru două tăvi cu hârtie de copt. Înainte de a le pune la cuptor, cojile sunt făcute pe rând.
- Se pune în cuptorul preincins la cea mai mare temperatură, pentru aproximativ o ora, apoi se reduce temperatura la 170 de grade pentru încă 20 de minute, fără a deschide ușa. Se lasă la răcorit, apoi adăugați crema de vanilie pentru umplutură.
- Crema de vanilie se face prin fierberea ingredientelor. Se pune laptele și esența de vanilie într-o cratiță, fără a da în clocot. Utilizați un mixer pentru a bate gălbenușurile, zahărul și sarea până când se combină ca o spumă. Apoi, adăugați făina pentru încorporare și se amestecă cu polonicul în crema. Când totul este omogen, se adaugă din nou în cratiță și se amestecă folosind o spatulă pentru a evita să se prindă de vas. Se îngroașă în 5 minute și se fierbe pentru a prepara făina. Se răcorește cel mai bine într-o pungă sau folie de plastic la temperatura camerei.
- Pentru glazura de ciocolată pentru eclere, încălziți smântâna la foc mediu într-un vas până când da în clocot. Apoi, adăugați ciocolata mărunțită și amestecați bine până când totul devine omogen. Apoi, faceți același lucru cu untul care este deja la temperatura camerei.
- Se taie eclerele pe jumătate, apoi se umplu cu crema de vanilie și, eventual, glazura de eclere, care a fost pregătită în prealabil, poate fi pudrată cu zahăr. Se servește după ce aluatul s-a înmuiat câteva ore.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.