Eclerele rapide si delicioase se fac foarte usor. Nu ai nvoie de multe ingrediente si reteta nu iti goleste toti banii din buzunar.
Pentru eclere:
100 g margarina
125 g faina
4 oua
125 ml apa
1/2 lingurita sare
Pentru crema de ciocolata:
1 lingura cu varf faina
1 cana lapte rece
2 linguri cacao
300 ml frisca batuta
esenta rom
3 linguri zahar
50 g unt
Pentru glazura:
3-4 linguri cacao
6 linguri apa
Mod de preparare:
Se pune margarina (untul) cu apa si sarea la foc.
Crema de ciocolata:
Se pun toate in cratita in afara de lapte care se pune in mijloc si se amesteca. Se fierbe la foc potrivit amestecand mereu, pana se ingroasa. Se adauga esenta de rom si 50 unt. Se amesteca bine, se lasa sa se raceasca.
Glazura:
Se fierb toate ingredientele si se toarna pe deasupra.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro