Eclipsa de Soare 2022. La ce oră va avea loc

Urmatoarea eclipsa de soare
Urmatoarea eclipsa de soare

Pe data de 25 octombrie 2022 are loc o eclipsă de Soare. Iată la ce oră începe, dar și ce trebuie să faci pentru a fi în siguranță.

La ce oră începe Eclipsa de Soare 2022. Acest fenomen este vizibil doar marți, 25 octombrie 2022, pe întreg teritoriul României.

O eclipsă parțială de Soare are loc marți, 25 octombrie 2022 și va putea fi observată pe tot teritoriul României.

Soarele va fi acoperit în proporție de 33% în vestul României și 44% în estul țării, potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

eclipsă de Soare, numită și  o  ocultație solară,  se produce atunci când Luna trece între Pământ și Soare prin fața Soarelui.

Eclipsa de Soare 2022 va începe în Capitală la ora 12:26 și va atinge maximul la ora 13:38, atunci când Soarele va fi acoperit în proporție de 38%, la București.

Citeste si: Când o să treacă românii la ora de iarnă în 2022

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Eclipsa de Soare se va încheia la București la ora 14:49, iar în restul țării diferența este de plus sau 10 minute.

Eclipsa de soare 25 octombrie 2022
Eclipsa de soare 25 octombrie 2022[Sursa foto: PixaBay]

Ce se întâmplă dacă te uiți la Eclipsa de Soare fără ochelari speciali

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că eclipsa de Soare poate fi privită doar cu filtre speciale, precum filtru Mylar, un filtru ce poate fi găsit la magazinele specializate de astronomie ori cu filtre de sudură foarte închise la culoare.

Eclipsa nu trebuie urmărită cu ochiul liber, în caz contrar poate crea probleme ireversibile ale vederii.

Citeste si: Luna Căpșună- cum afectează zodiile? Fenomenul de Lună Roz este extrem de rar!

Expunerea ochilor fără protecţie ori cu o protecţie improvizată şi nepotrivită în timpul unei eclipse solare poate determina afectarea celulelor fotosenzitive de la nivelul retinei şi poate produce retinopatie solară.

Această retinopatie scade acuitatea vizuală și poate produce arsuri retiniene.

Eclipsa de Soare
Eclipsa de Soare 2022[Sursa foto: PixaBay]

Doar în momentul în care soarele este complet acoperit  și s-a terminat eclipsa ochelarii de protecţie pot fi îndepărtaţi. Chiar și cele mai mici raze solare pot provoca degradarea ţesutului ocular, așa că se recomandă multă atenție în cazul în care sunteți în aer liber.

Când va avea loc următoarea eclipsă de Soare totală

Eclipsa de Soare care va avea loc marți, 25 octombrie 2022, este o Eclipsă de Soare Parțială, iar următoarea eclipsă totală va avea loc în 3 septembrie 2081, potrivit wikipedia.ro.

Citeste si: Ce semnificație are fiecare cifră de destin. Cum calculezi cifra destinului

În fiecare an din secolul al XXI-lea se produc cel puțin două eclipse de Soare.

În anii 2018, 2019, 2036, 2038, 2054, 2057, 2058, 2069, 2083, 2084, 2087 și 2098 se produc câte trei eclipse de Soare, iar în anii 2011, 2029, 2047, 2065, 2076 și 2094 se produc câte patru eclipse de Soare.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies