Ecografiile în timpul sarcinii: Când este bine să le faci

Ecografiile în timpul sarcinii: Când este bine să le faci
Ecografiile în timpul sarcinii

Sarcina reprezintă una dintre cele mai frumoase și speciale perioade ale unei femei. În timpul sarcinii, este recomandat ca viitoarele mămici să meargă la medic pentru teste și ecografii. Află din rândurile de mai jos când este necesar să fie făcute ecografiile în timpul sarcinii!

Mona Zvâncă, doctor în științe medicale, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre când este necesar să se facă ecografiile în timpul sarcinii.

Ce este ecografia morfofetală, și când se face

Ecografia morfofetală reprezintă cea mai detaliată evaluare ecografică a fătului, care se face la sfârșitul primelor trei luni de sarcină, mai precis, 11-14 săptămâni. Pe durata primului trimestru, evaluările ecografice se fac lunar, sau la recomandarea unui medic specialist.

Astfel că, testele genetice vor oferi viitorilor părinți certitudinea că sarcina va evolua fără probleme.

“Este o ecografie extrem de detaliată, sau poate chiar cea mai detaliată. Se face din momentul în care avem o structură cât de cât apropiată de cea a unui om, adică este sfârșitul primelor trei luni de sarcină, 11-14 săptămâni. Ecografia se folosește de foarte mult timp și nu s-a dovedit a avea vreun efect nociv asupra mamei sau a copilului.

Sunt niște limitări, niște norme de siguranța, dar in mare nu afectează, dar cu siguranța este excesiv chiar la doua săptămâni în condițiile in care nu sunt probleme de dezvoltare a copilului nu este necesar”, a precizat specialista.

Citește și: Fertilizarea in vitro cu ovocite donate. Cum poți deveni mamă, atunci când pare imposibil

Ecografiile în timpul sarcinii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce poți să mănânci când alăptezi. Care sunt alimentele permise?

Ce informații primesc viitoarele mămici la morfologia fetală

Ecografia morfofetală informează viitoarele mămici despre cât de sănătos este fătul, dacă s-a dezvoltat corespunzător, sau dacă are tot ce îi trebuie în corpul acestuia. Cu toate astea, fătul nu este dezvoltat nici măcar la finalul sarcinii, deoarece se dezvoltă foarte mult după naștere.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

“Dacă copilul este sănătos, asta este concluzia finala. Dacă s-a dezvoltat bine, dacă are tot ce ii trebuie in corpul lui, și în final, dacă aceste lucruri funcționează bine. Copilul nu este dezvoltat nici măcar la finalul sarcinii, deoarece se dezvoltă foarte mult după naștere”, a mai spus ea.

Totodată, tăticii au voie sa asiste la ecografie, acum că s-au rărit restricțiile din perioada pandemiei.

Aceștia vin de cele mai multe ori din plăcere, curiozitate, sau poate chiar obligați de a asista la întreg procesul.

“Au fost limitări în perioada de pandemie, acum s-au rărit aceste restricții. Unii tătici vin din propria plăcere, vin din curiozitate, alții vin ca sunt aduși”, a menționat aceasta.

Citește și: Ce este preeclampsia și cum o poți trata. ,,Este bine ca tensiunea să fie măsurată”

Ecografiile în timpul sarcinii[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Îngrijirea pielii în timpul sarcinii este esențială! ”Sunt afecțiuni ca niște bubițe roșiatice, localizate chiar pe zonele de vergeturi.”

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Dianei Maria. Tânăra ar fi murit din altă cauză, potrivit medicilor legiști- kanald.ro

Citește și: Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”- stirilekanald.ro

Testele genetice pentru graviduțe

Teste genetice sunt neinvazive, adică nu presupun un pericol. Ele reprezintă un test de sânge în care se analizează fragmentele de ADN fetal, mai exact, material genetic al fătului care circulă în corpul uman, al mamei. Testul este, de asemenea, o tehnică foarte bună care probabil va avea un viitor, însă nu sunt 100% sigure, deci dacă se dorește să se afle dacă fătul are sau nu boli genetice, aceste teste nu sunt recomandate.

“Începem să cunoaștem foarte multe boli genetice, pe lângă sindromul down care este, categoric, cea mai frecventă. Genetica, ca știință, a progresat foarte mult și a apărut ceea ce se cheamă teste genetice neinvazive, adică ele nu presupun un pericol, o intervenție oarecum invazivă și care se pună în pericol eventual fătul. Este un simplu test de sânge în care se analizează fragmentele de ADN fetal, deci material genetic al fătului care circulă în corpul uman, al mamei. Problema este că el nu este un test 100%, este o tehnică foarte bună care probabil va avea un viitor mare, și va înlocui sperăm această miocenteză. Nu sunt 100% sigure, dacă vrem să aflăm dacă copilul are sau nu boli genetice, aceste teste nu sunt recomandate”, a încheiat ea.

Citește și: De ce se modifică sânii în sarcină

Ecografiile în timpul sarcinii[Sursa foto: unsplash]

Citește și: DESCOPERĂ: Ce înseamnă dacă visezi că naști



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Ce este preeclampsia și cum o poți trata. ,,Este bine ca tensiunea să fie măsurată”

IMAGINI RARE cu Meghan Markle în costum de baie! Ce BOMBĂ SEXY e soția Prințului Harry. A arătat TOT în aceste fotografii!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Povestea cutremurătoare a Mariei Diana, tânăra de 19 ani ucisă de un urs: ”Nu răspunde nimeni”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Răsturnare de situație în cazul Dianei Maria. Tânăra ar fi murit din altă cauză

VIDEO „Nenorocirea s-a întâmplat” Mărturiile cutremurătoare ale iubitului fetei omorâte de urs! Greșeala imensă pe care au făcut-o cei doi i-a adus tinerei un sfârșit crunt


Cookies