EDITORIAL: Sportul, o necesitate

EDITORIAL: Sportul, o necesitate
Ilinca Vandici

In urma cu niste ani, mancam haotic, orice, iar sportul nu imi era prieten. E drept, ma bazam pe metabolismul meu. Ma aflam intr-o continua agitatie, un vartej in mijlocul caruia uitam ca mai trebuie sa iau, de exemplu, si micul dejun. Mancam la orice ora daca mi-era foame sau uitam sa mananc, pana cand simteam ca as devora orice.

Semnalul de alarma l-a tras chiar corpul meu, incepusem sa ma simt mai greoaie in miscari, obosita dupa orice activitate si astfel am inceput sa-mi pun intrebari. Corpul meu imi dadea semnale de alarma. Credeam ca sunt bolnava.

Citește și: EDITORIAL: Moda, o întoarcere continuă în timp

Ilinca Vandici[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Am descoperit, dupa cateva investigatii medicale, ca era vorba doar de stilul meu de viata nesanatos. A fost nevoie sa iau masuri, aproape radicale. Cel mai important rol in schimbarea ce avea sa vina l-a avut sportul, pentru ca mi-a stabilit o rutina, o disciplina si mi-a creat dependenta. Nu a fost usor la inceput, de multe ori eram tentata mai degraba sa merg la “ceva bun” cu o prietena decat sa ajung la sala.

Dar nu as fi vrut sa revin la starile acelea de slabiciune. Dupa o vreme de mers la sala regulat si de alergat prin parc am observat ca imi doream sa mananc doar anumite alimente, mai usoare, mancare mai putin procesata. Cumva sportul si alimentatia se influentau intr-un mod benefic pentru mine. Iar acest lucru se intampla si acum.

Ce vreau sa subliniez este ca noi suntem cei mai in masura sa avem grija de sanatatea noastra de corpul si de mintea noastra.

Sa traiesti sanatos e o chestiune de alegere. Si imi doreasc ca fiecare dintre voi sa va bucurati de beneficiile sportului, sa le constientizati si sa includeti activitatile fizice in viata de zi cu zi. Pentru ca tot voi va veti bucura de aceste beneficii. Sunt convinsa ca cei mai multi/multe dintre voi chiar fac asta, iar asta ma bucura nespus, pentru ca e reconfortant sa stii ca in jurul tau oamenii fac cele mai bune alegeri pentru ca viata lor sa fie una frumoasa si sanatoasa.

Concluzionand, sa ma apuc de miscare, de sport a fost cel mai bun lucru pe care l-am facut pentru corpul meu si pentru sanatatea mea. Acum sportul si alimentatia sanatoasa au devenit pentru mine un mod de viata si nu trebuie sa trag de mine pentru a trai intr-un mod corect; organismul meu parca s-a autoreglat si imi cere natural sa fac ce e mai bine pentru mine.

A trebuit doar ca la un moment dat sa ma lupt cu obiceiurile nesanatoase, sa intervin si sa dau acel “reset”.

P.s.- Am uitat sa fac o precizare importanta: alergatul dupa Zian prin parc l-am trecut tot la categoria sport; as putea spune chiar unul de performanta!:)

Ilinca Vandici[Sursa foto: Instagram]



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies