Scortisoara ajuta la formarea si functionarea corecta a celulelor rosii din sange, mentine densitatea osoasa si calmeaza articulatiile inflamate, ajuta la digestie.
1.Aroma scortisoarei imbunatateste starea de spirtit, stimuleaza functia cognitiva si creste capacitatea de memorare. Aceasta a imbunatatit viteza de memorare si reactiile vizual-motorii, conform unui studiu realizat in laboratoarele universitatii Standford.
2.Un varf de cutit de scortisoara consumat dimineata poate regla nivelul glucozei in sange pentru urmatoarele 24 de ore. Consumata dimineata, aceasta are capacitatea de a reduce senzatia de foame.
3.Consumata zi de zi, scortisoara are capacitatea de a stopa dezvoltarea celulelor canceroase la persoanele bolnave de leucemie sau limfom, arata un studiu american. Pe langa aceasta, scortisoara are beneficii enorme in intarirea sistemului imunitar si reduce riscul aparitiei racelii si gripei. Scortisoara ajuta la cresterea temperaturii corpului, mai ales in sezonul rece cand, din cauza frigului mainile, picioarele si celelate extremitati sunt mai reci
3.O jumatate de lingurita pe zi scade nivelul colesterolului rau la fel de eficient ca si o dieta alimentara.
4.Scortisoara are un puternic efect antibacterian si adaugata in preparate are efectul unui adevarat conservant natural.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro