Efectele aerului conditionat asupra sănătății. Analizând impactul aerului conditionat asupra sănătății umane!

efectele aerului conditionat asupra sanatatii
Efectele aerului condiționat asupra sănătății

Vara aerul condiționat este primordial împotriva căldurii. În ultima perioadă, oamenii au început să fie tot mai expuși acestui dispozitiv, fie în mașină, acasă, la locul de muncă sau chiar în mijloacele de transport în comun.

Descoperă în rândurile de mai jos ce efecte negative poate avea aerul condiționat asupra sănătății, dar și ce recomandări are medical primar ORL, Ana Maria Apostol, cu privire la folosirea acestui dispozitiv.

Identificați potențialele efecte adverse

 Deși este comod să stai într-o ambianță plăcută și răcoroasă vara, este important să nu ne expunem excesiv la aerul condiționat, fiindcă poate avea efecte adverse asupra organismului.

Cu toate acestea, dacă simți unele probleme, este important să identifici dacă acestea provin din cauza expunerii într-un mod greșit la aerul condiționat.

Reglarea temperaturii

ameteli de la aerul conditionat
Amețeli de la aerul condiționat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Stresul, boala secolului – Cum să combați această “maladie” cu 5 TRUCURI la îndemână

Din dorința de a răcori camera cât mai repede, cei mai mulți oameni aleg să seteze o temperatură foarte scăzută a aerului condiționat.

Totuși, modalitatea corectă de a folosi acest dispozitiv este aceea de a seta o temperatură de 22-23-24 de grade, pentru mai mult timp. Specialistul a explicat cum trebuie folosit aerul condiționat, atunci când avem copii.

„Ei se trezesc noaptea că le este foarte cald și sete. Trebuie să îi asiguri confort, să fie într-o camera răcoroasă. Este importat să nu stea în calea aerului, în calea jetului de aer.

Să nu îl bagi pe copil în camera în momentul în care ventilația este puternică. Cu cel puțin jumătate de oră înainte, te duci în camera și dai drumul la aer condiționat să meargă. Trebuie să răcești camera încetul cu încetul. Trebuie să aibă o ventilație mai mica. Este foarte important să aduci copilul uscat într-o cameră răcoroasă și tu să oprești aerul.” ,  a mărturisit doctorul.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Păstrarea unei ventilații adecvate

efecte negative aer conditionat
Efecte negative aer condiționat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Top 4 activitati pe care le poti face vara cu prietenii

 Chiar dacă folosim aerul condiționat, este important ca încăperea să fie aerisită. Așadar, este esențial ca dimineața să aerisești camera și să deschizi geamul, iar mai apoi să folosești aerul condiționat pentru a crea un aer mai răcoros.

Protecția pielii și ochilor

sensibilitate aer conditionat
Sensibilitate aer condiționat[Sursa foto: freepik]

În special în mașină, acolo unde ventilația este foarte aproape de noi, este esențial ca acesta să nu fie direct în fața noastră, deoarece ne poate afecta ochii și pielea. În acest mod, ochii vor lăcrima și ne vom confrunta cu senzația de usturime.

„Vine un aer foarte rece asupra ta, este o diferență foarte mare între temperatura corpului și aerul de afară și mucoasa respirator se congestionează, iar în interiorul nostru este cald.

Dacă îi oferi corpului un aer foarte rece, nasul se înfundă, faci secrete apoase care acestea nu îți curg din nas, ci în spatele nasului, pe gât și provoacă durere de gât, tuse și se inflamează sinusurile și ai dureri faciale, date de sinuzită și poți să ai și dureri nevralgice.”, a declarant medicul specialist.

Citește și: Top 11 cele mai bune filme lansate în anul 2024, conform IMDb! Genuri variate pentru toți cinefilii- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

În cazul în care te expui în mod greșit la aerul condiționat, vei suferi diverse reacții adverse, care se pot agrava în timp. Spre exemplu, o simplă răceală din cauza nefolosirii într-un mod adecvat a aerului condiționat, se poate transforma într-o adevărată problem la plămâni.

„Problema noastră este că nu știm să ne adaptăm cum trebuie, să ne ascultăm corpul și suntem prea exagerați. Aerul de afară, din jurul casei tale, care intră în casă este plin cu germeni, bacterii și virusuri. Acelea intră la nivelul aparatului, rămân acolo pe filtre și tu nu schimbi filtrele la câteva luni, acelea se încarcă cu virusuri și le dau înapoi în cameră. Dacă nu schimbi regulat filtrele, aparatul îți distribuie bacteriile înapoi. Cu cât camera este mai mica, cu atât există riscul mai mare de infectare a oamenilor din jur.”, a povestit dr. Ana Maria Apostol.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

 

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Care sunt riscurile expunerii prelungite la lampa UV pentru unghii

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

3 motive pentru care cafeaua poate fi un aliat în dieta ta de slăbire

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies