Efectele retinolului asupra tenului. Cum să îl integrezi în rutina ta de îngrijire!

Efectele retinolului asupra tenului. Cum să îl integrezi în rutina ta de îngrijire!
Efectele retinolului asupra tenului. Cum să îl integrezi în rutina ta de îngrijire!

Retinolul poate face parte cu ușurință din rutina noastră de îngrijire. Însă știați care sunt efectele sale asupra tenului?

Aflați din rândurile următoare, ce este mai exact cretinul, care este motivul pentru care necesită precauții speciale, dar și de ce trebuie aplicată mereu crema SPF. În plus, descoperiți și de la ce vârstă putem include în rutina noastră de îngrijire retinolul, dar și în ce constă mai exact o rutină de îngrijire. 

 

Ce este retinolul  

în ciuda faptului că există nenumărate persoane care utilizează acest produs, nu neapărat toate sunt conștiente și de ceea ce reprezintă acesta cu adevărat.

Astfel, așa cum explică și specialistul, retinolul este un ingredient anti-aging foarte eficient. 

“Retinolul este un ingredient anti-aging foarte eficient, este de fapt un derivat al vitaminei A, care este foarte importantă pentru piele pentru că determină regenerarea ei și preparatele cu retinol sunt eficiente și pe ridurile profunde, ceea ce este un pas în plus în îngrijirea anti-aging pentru că se adresează vârstelor mai mature în care avem nevoie de o îngrijire mai atenta”, a

explicat Adina Alexandru, medic dermatolog. 

Retinolul necesită precauții speciale  

Cu toate acestea, se pare că retinolul are nevoie de anumite precauții speciale, dat fiind faptul că atunci când expunem pielea la soare, aceasta se poate înroși, în cazul în care ne-am expus la soare imediat după ce am efectuat tratamentul. 

“Este bine să știm acest lucru atunci când folosim un astfel de ingredient pentru a avea numai avantaje.

Poate determina o sensibilizare a pielii la expunerea la soare, adică pielea se poate înroși și dacă ne expunem direct după un tratament cu retinol, de aceea este de preferat ca un astfel de semn să fie aplicat seara, înainte de culcare, cel mai sigur”, a menționat specialistul. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

cea mai buna crema cu retinol
Efectele retinolului asupra tenului[Sursa foto: freepik]

Crema SPF trebuie aplicată înainte de retinol  

De asemenea, nu toată lumea știe faptul că, înainte de retinol trebuie aplicată o cremă SPF cu un nivel de protecție destul de mare, pentru a ne asigura că pielea noastră este ferită de orice risc. 

“Cu siguranță crema cu SPF trebuie aplicată oricum, fie că folosim sau nu tratamente cu retinol, dar mai ales în cazul în care folosim retinol, nu trebuie să uităm să aplicăm o cremă cu SPF dimineața, înainte de a ieși din casă, cu circa 15-20

de minute și SPF-ul acesta trebuie să fie de circa 20, adică nu trebuie să fie 50 neapărat, 20 este eficient pentru a ne proteja. Ideal ar fi sau recomandarea mea, ar fi ca SPF-ul să fie inclus într-o cremă anti-aging, adică să atingem 2 ținte dintr-o lovitură, dimineața să folosim o cremă anti-aging de zi care să aibă și SPF 20”, a adăugat aceasta. 

retinol efecte adverse
Efectele retinolului asupra tenului[Sursa foto: freepik]

Rutină de îngrijire care include retinol 

Pentru a ne asigura că totul va merge bine și nu ne vom expune la alți factori externi, tratamentul cu retinol se recomandă să fie utilizat seara, după ce ne-am curățat fața exact așa cum se cuvine. 

“Retinolul este foarte indicat să se utilizeze seara, după curățarea feței evident, și după un astfel de ser, putem aplica o cremă anti-aging peste care îl va sigila.

Ideal ar fi ca cele 2 să fie din aceeași gamă pentru a lucra împreună, să spunem, și a nu exista interacțiuni între ele. Dimineața din nou după curățarea feței, vom aplica, de ce nu, un ser cu acid hialuronic, de exemplu, pentru a da încă un supliment pielii peste care, așa cum spuneam, acea cremă care să conțină SPF de minimum 20 și eventual și alte ingrediente antirid și în felul ăsta toată ziua practic suntem acoperite sau acoperiți de ce nu, ca și bărbații o pot face”, a subliniat specialistul. 

cel mai bun retinol
Efectele retinolului asupra tenului[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Cum îți dai seama că Universul îți transmite mesaje. La ce să fii atentă

 

De la ce vârstă putem include in rutina noastră de îngrijire și retinolul 

În plus, de menționat este și faptul că, rutina de îngrijire care conține retinol, se recomandă să fie începută după vârsta de 35 de ani. 

“Retinolul, după cum spuneam, se adresează vârstelor mature asta înseamnă undeva după 35 de ani. Important este că arătăm proaspete și că avem grijă de noi inclusiv prin astfel de tratamente pe care trebuie să le folosim, însă corect, pentru a nu exista aceste probleme legate de sensibilitatea la soare”, a menționat aceasta. 

efectele retinolului asupra tenului
Efectele retinolului asupra tenului[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cele mai cool job-uri pentru pasionatele de frumusete



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Machiaj de seară pas cu pas. Cum să realizezi un machiaj de seară perfect pentru evenimente speciale și ieșiri în oraș!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies