Cu un continut bogat de vitamine, precum retinol, riboflavina, niacina si acid ascorbic, dar si minerale, precum fier, potasiu sau calciu, mararul nu contine decat 43 kcal, fiind si o sursa importanta de fibre.
O parte din secretul frunzelor sale fine, de un verde inchis, este constituita de uleiul aromat pe care il contin – o substanta cu proprietati terapeutice exceptionale-, care actioneaza in special asupra sistemului digestiv si a celui nervos, dar are si alte actiuni terapeutice de succes.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
O cura cu suc de marar verde, care se administreaza de doua ori pe zi, inaintea mesei de pranz si a cinei, cate 50 ml, timp de doua luni, are
Atunci cand apare senzatia de foame se recomanda mestecarea lenta a catorva fire de marar proaspat, ceea ce va avea efecte calmante psihice si de reglare a apetitului.
Cercetatorii au demonstrat ca prin consumul de minimum 30 g marar, zilnic, un timp cat mai indelungat, rezulta reducerea colesterolului din sange.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro