Află din rândurile următoare ce efect au boabele de orez puse într-o sticlă de vin.
Orezul este unul dintre cele mai cunoscute alimente, atât la noi în țară, cât și la nivel internațional, bucurându-se de un real succes mai ales în zonele asiatice.
Acest poate fi folosit în prepararea diferitelor mâncăruri, dar și deserturi, fiind un aliment sănătos și foarte nutritiv, dar care însă trebuie consumat cu atenție pentru că poate avea o încărcătură calorică ridicată.
Cu siguranță că fiecare gospodină are în bucătărie orez, acesta fiind des folosit în prepararea diferitelor alimente.
Mai exact, acesta poate fi folosit și în vin.
De ce trebuie să adaugi orez în vin
Citește și: Ce trebuie să pui în mâncare dacă ți-a ieșit prea sărată. Secretul gospodinelor pricepute
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Vinul este una dintre cele mai consumate băuturi de la noi din țară, având un real succes mai ales în zonele rurale, acolo unde gospodarii pricepuți obțin vinul din propria lor recoltă.
Cu toate acestea, nu toți știu efectul pe care orezul îl are asupra vinului.
Somelierii francezi adaugă orezul în vin pentru a da băuturii un miros intens și o culoare limpede, dar și pentru a curăța și pregăti butoaiele pentru vin.Aceștia obișnuiesc să împrăștie boabele de orez pe una din marginile recipientului clătit. Ulterior, trebuie lăsat pe lateral, culcat, circa 12 ore. În tot acest timp, apa, mirosul și murdăria sunt absorbite de către boabele de orez.
Procedura se repetă și pe cealaltă parte a butoiului, iar rezultatul va fi unul de-a dreptul încântător. De asemenea, boabele de orez se așează și pe fundul butoiului înainte de a se turna sucul de struguri, iar când mustul fermentează, acestea absorb mirosul și impuritățile, iar vinul devine mult mai parfumat și mai limpede, notează impact.ro.
Secretul celui mai bun vin de casă
Citește și: Cu ce este indicat să stropești roșiile în luna iunie. Secretul pentru o recoltă bogată
Atunci când pregătesc vin de casă, gospodarii trebuie să țină cont de anumite reguli esențiale care oferă vinului un gust excepțional.
În primul rând, este foarte important ca strugurii folosiți să fie foarte bine copți.