Ela Craciun iti spune ce sport poti face in siguranta in timpul sarcinii

Ela Craciun iti spune ce sport poti face in siguranta in timpul sarcinii
Ela Craciun iti spune ce sport poti face in siguranta in timpul sarcinii

Circulă multe idei preconcepute că, în timpul sarcinii, este contraindicat să faci sport, de teama de a nu-i dăuna copilului. Sunt însă şi cazuri în care, în funcţie de tipul de sarcină şi de contextul evoluţiei acesteia, medicii recomandă o cât mai mare precauţie în ceea ce priveşte mişcarea în aceste luni delicate.
 
Este şi cazul Elei Crăciun, care, aflându-se la a treia sarcină, a primit recomandarea de a nu face sport intens şi de a
nu pune presiune asupra abdomenului.
 
Conştientă de toate aceste situaţii, şi având un public numeros format din mămici şi viitoare mămici, Ela Crăciun a apelat la specialişti pentru a afla informaţia corectă vizavi de acest subiect delicat.
 
Vedeta a povestit astfel pe blogul ei despre modalităţile de a face mişcare uşoară în siguranţă în timpul sarcinii.
 
„Atunci când eşti însărcinată, toată lumea începe brusc să te menajeze. Deşi nu e nimic rău în a te bucura de atenţie şi răsfăţ, trebuie să îţi aminteşti că nu eşti bolnavă şi că viaţa ta se poate derula exact ca înainte.
Dacă pentru multe femei sarcina este un motiv de îngrijorare cu privire la kilogramele în plus, pentru altele e scuza perfectă să nu mai fie atente la stilul
de viaţă. Mănâncă orice la orice oră, deşi asta nu e neapărat bine pentru bebeluş şi se opresc din a mai face mişcare.
 
Eu una, încerc să slăbesc de foarte mult timp. Pentru că sunt o iubitoare declarată de prăjituri, am fost nevoită mereu să fac sport pentru a ţine lucrurile sub control.
Normal că în momentul acesta nu se mai pune problema slăbitului, dar am continuat să fac mişcare pentru a avea un tonus bun şi pentru că încerc să duc o viaţă cât mai sănătoasă.
 
Ca multe femei în timpul sarcinii, nu am voie să fac sport. Sunt diverse cazuri şi complicaţii care duc la această interdicţie.
Dacă şi tu eşti în aceeaşi situaţie şi ţi s-a spus că nu ai voie să faci sport, probabil că ţi s-au explicat şi condiţiile în care nu ai voie. Nu e recomandat să facem exerciţii care solicită mult efort fizic, însă putem să facem mişcare, apelând la nişte exerciţii mai uşoare”, a scris Ela Crăciun pe blog.
 
Vedeta a prezentat pe blogul său, www.elacraciun.ro, exerciţiile fizicesigure pe care le urmează pentru a-şi tonifia braţele şi umerii
în perioada sarcinii, când orice alt antrenament mai intens este interzis de medic.


Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Povestea incredibila a femeii care traieste intr-o cusca de sticla de 13 ani. Nimeni nu are voie sa o atinga

FOTO DE INFARCT! Uite-o pe Anna Lesko în cea mai SEXY rochie pe care a găsit-o. A arătat TOT, iar fanii au fost în extaz!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Autoritățile din Arad, puse în alertă de o copilă de 11 ani. A sunat la 112 și a reclamat că e răpită de fostul soț și ținută într-un beci. Cum au identificat-o polițiștii

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Provocarea lui Dan Negru pentru cei din fața micilor ecrane: “Reușiți să-i învingeți?”

Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR


Cookies