Ela Crăciun îţi spune cum ameliorezi durerile de spate din timpul sarcinii

Ela Crăciun îţi spune cum ameliorezi durerile de spate din timpul sarcinii
Ela Crăciun îţi spune cum ameliorezi durerile de spate din timpul sarcinii

Ela Crăciun continuă Jurnalul său de sarcină cu un nou subiect util pentru femeile însărcinate. Vedeta a postat pe blogul său, www.elacraciun.ro, o înregistrare video în care ne arată exerciţiile pe care le poţi face acasă pentru a ameliora durerile de spate din timpul sarcinii.

 

„Pe măsură ce burtica creşte, multe femei se confruntă cu dureri de spate. Acest lucru se întâmplă pentru că muşchii şi coloana ajung să susţină o greutate suplimentară, iar articulaţiile şi ligamentele sunt înmuiate de hormonul numit relaxină.

 

Pentru că sarcina mea este destul de avansată, eu resimt durerile destul de puternic şi sunt momente în care simt că mă copleşesc. Din fericire, există câteva lucruri pe care le putem face pentru a evita durerile puternice, dar şi pentru a le face să fie mai uşor de suportat.

 

1. Evitaţi să ridicaţi greutăţi – E o perioadă în care ar trebui să fim menajate, deci nu ar trebui să vă chinuiţi prea tare cu sacoşele de cumpărături.

Dacă totuşi sunteţi nevoite să ridicaţi ceva greu, trebuie să vă asiguraţi că faceţi asta în mod corect. Nu vă aplecaţi brusc; îndoiţi genunchii, ghemuiţi-vă şi ridicaţi-vă ajutându-vă de picioare, la fel de uşor, fără mişcări bruşte.

 

2. Încercaţi să staţi cât mai comod – Când staţi jos, încercaţi să vă aşezaţi pe fotolii sau scaune comode. Dacă nu aveţi posibilitatea asta, puneţi-vă la spate o pernă mică.

Şi încercaţi să staţi cât mai drepte, dar nu într-o poziţie nefirească şi nu împingeţi abdomenul în faţă.

 

3. Nu staţi prea mult în picioare – Dacă încă lucraţi şi sunteţi nevoite să petreceţi multe ore în picioare, asiguraţi-vă că faceţi pauze regulat pentru a sta jos.

 

4. Alegeţi o vestimentaţie adecvată – Optaţi pentru pantaloni sau haine de gravidă care să vă susţină abdomenul şi evitaţi pe cât posibil mersul pe tocuri.

 

5. Dormiţi în poziţia corectă – Când vine vorba de odihnă, salteaua joacă un rol foarte important. Ar fi bine să alegeţi o saltea fermă, pe care să staţi cât mai bine. Încercaţi să dormiţi pe spate sau să alternaţi părţile, dar nu dormiţi pe burtă. Pentru a vă face somnul mai confortabil puteţi folosi o pernă de sarcină, iar dacă nu aveţi una specială, puteţi încerca să ţineţi o pernă între genunchi şi una sub burtică.

 

6. Faceţi câteva exerciţii – Înainte de a începe orice program, trebuie să vă consultaţi cu medicul vostru. Eu o să vă arăt ce exerciţii am făcut alături de Dr. Daniela Nicoleta Stanca, la KinetoDerma:, a scris vedeta pe www.elacraciun.ro. 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Adda, despre frica de boala Lyme, încă dinainte să afle că o are. Ce simptome a avut artista până să fie diagnosticată? „Momentan mă lasă să trăiesc.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies