In unele momente, eleganța constă doar în anumite gesturi mici și subtile. Însă știați care sunt acestea?
Aflați din rândurile următoare, care sunt cele 9 gesturi subtile care te transformă automat într-o prezență feminină, dar totodată și clasică, de excepție.
9. Spune “te rog” și “mulțumesc”
În primul și în primul rând, atât de eleganță, cât și de educație, ține faptul că ar trebui să spunem, atunci când trebuie, “te rog” și “mulțumesc”.
Citește și: 20 afirmații care îi vor crește încrederea în sine. Orice bărbat vrea să le audă
8. Zâmbește
Pe lângă anumite cuvinte care trebuie să fie utilizate în mod constant în anumite situații, chiar și zâmbetul poate face diferența în momentul în care intrați în contact cu alte persoane.
Un zâmbet sincer va transforma întotdeauna starea de spirit a celor din jur, va aduce asupra voastră o atmosferă mult mai prietenoasă și primitoare, și va arăta faptul că sunteți deschise și binevoitoare. De asemenea, un simplu zâmbet are capacitatea de a-i influența pozitiv pe cei din jur, legând astfel relații de prietenie și nu numai, mult mai ușor. Zâmbetul este întotdeauna o alegere foarte bună pentru a te asigura că transmiți o energie pozitivă în jurul tău, iar întotdeauna zâmbetul potrivit este nu doar cel cu buzele, ci și cu ochii.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
7. Nu îți încrucișa brațele
Odată ce am înțeles care este zâmbetul atrăgător pentru cei din jurul nostru, dar și care va emana o energie pozitivă, un alt aspect de care ar trebui să ținem cont este faptul că nu ar trebui să ne încrucișăm niciodată brațele.
6. Concentrează-te asupra interacțiunii sociale
Astfel, odată ce vei renunța la acest gest de a îți încrucișa brațele, automat ar trebui să te concentrezi către interacțiunea socială. Privirea este cea care face diferența deseori atunci când vine vorba despre o interacțiune socială, motiv pentru care ar trebui întotdeauna ca în momentul în care purtăm o discuție cu anumite persoane din jurul nostru, sau pur și simplu ne aflăm în compania lor, ar trebui să nu ne concentrăm asupra telefonului sau ale altor obiecte din jurul nostru, ci să ne concentrăm în adevăratul sens al cuvântului pe conversația respectivă. Astfel, vom exclude și posibilitatea de a transmite un semnal greșit de dezinteres total și de distragerea atenției, dar și de lipsă de respect față de persoane din jurul nostru. Prin urmare, deși nu suntem neapărat conștiente de acest aspect, în momentul în care recurgem la un astfel de gest, nu facem nimic altceva decât să afișăm o nesiguranță sau o lipsă de încredere chiar în propria persoană, dar și o posibilă lipsa de transparență a intențiilor pe care le avem de fapt. Este foarte important să stabilim o conexiune semnificativă cu persoanele din jurul nostru, indiferent de moment.
5. Nu întrerupe niciodată
Dat fiind faptul că tot am pomenit de interacțiunea socială, în momentul în care purtați o discuție cu o altă persoană nu ar trebui să o întrerupeți niciodată. Acesta este de asemenea un principiu fundamental al bunei etichete și al respectului, iar chiar și în situațiile în care o altă persoană te întrerupe pe tine, ar trebui să vă mențineți calmul și eleganța pentru au lăsat să-și termine gândurile, acesta fiind un alt semn de eleganță și de considerație, demonstrând totodată atât răbdarea, cât și abilitatea de a asculta cu atenție ceea ce o altă persoană are de spus. Reflectă și o profundă curtoazie și respect față de opiniile pe care celelalte persoane din jurul tău le au, dar și o maturitate și un autocontrol, care mai ales în interacțiunile sociale și profesionale, vor fi foarte apreciate.
4. Poți avea gesturi blânde
In momentul în care automat nu întrerupi persoana cu care discuți, ar trebui totodată să ții cont și de gesturile pe care le afișezi într-o convorbire, chiar dacă este vorba despre gesturile faciale sau cele corporale. Acestea ar trebui să fie întotdeauna blând și discrete, pentru a emana doar eleganță și subtilitate, în special în timpul unei conversații. Astfel, o simplă aplecare a capului însoțit de contactul vizual constant poate transmite atenție și interes față de persoana cu care porți o discuție, la fel cum este reprezentat și un salut elegant, un zâmbet ușor, care radiază doar bunătate în jurul tău, atenția fiind sporită și în ceea ce privește expresivitatea. Ar trebui să evitați cu orice preț exagerările pentru că pot părea doar forțate și artificiale, iar în acel moment grație și eleganța vor dispărea cum pocnești din degete.
3. Arată un trunchi deschis
Pe lângă gesturile blânde și elegante pe care ar trebui să le afișezi, ar trebui să arăt și un trunchi deschis, cu alte cuvinte, în timpul unei conversații să menții contactul vizual ferm și semnificativ, fiind un semnal propice al autenticității dar și a înțelegerii pe care o afișezi în ceea ce privește relațiile personale, dar și profesionale pe care le fac persoanele din jurul tău, fiind astfel implicat 100% în conversație și trăind în adevăratul sens al cuvântului momentul respectiv. Astfel, odată ce veți alege să adoptați o postură cu un drum deschis, receptivă totodată, veți arăta un semnal puternic al faptului că sunteți deschis către interacțiune și socializare, ca sunteți o persoană de siguranță și de încredere dar și elegantă și grațioasă.
2. Arta conversației elegante
Toate aceste aspecte menționate anterior au ținut în special de postură, însă ar trebui să fie menționată și anumite aspecte în ceea ce privește conversația în sine, aceasta putând să fie una cu adevărat elegantă. Cu alte cuvinte, eleganța în comunicare transmite prin alegerea cuvintelor potrivite, a unui vocabular rafinat și evitând întotdeauna argoul dar și termenii prea complicați, pentru ca la final să demonstrăm doar rafinament, în niciun caz în accesibilitate și gesturi artificii ale. Întotdeauna trebuie găsit un echilibru atunci când vine vorba despre modul de a vorbi, de a te exprima și modul în care te manifești, dorim să rămânem elegante și autentice întotdeauna, astfel încât indiferent de persoana cu care purtăm o conversație, aceasta să poată înțelege întotdeauna ceea ce dorim să exprimăm și să rămânem abordabile întotdeauna.
1. Eleganță în mers și postură
Nu în ultimul rând, înainte de a purta o conversație sau chiar și după ce am purtat o conversație, nu trebuie să uităm și de eleganța pe care o expunem și atunci când mergem, dar și atunci când stăm pe loc. În funcție de modul în care alegem să pășim, ne afectează în mod semnificativ aspectul și eleganța, întotdeauna ar trebui să avem o postură dreaptă și un mers grațios pentru a transmite în jurul nostru încredere. Puteți practica o postură corectă, aducând beneficii chiar și pentru sănătate, dar și pentru prezentarea personală. Tot ce trebuie să faceți pentru acest lucru este să vă imaginați o linie dreaptă care apare din vârful capului și vă trage în sus, ceea ce vă va ajuta să aliniați coloana vertebrală și să vă ridicați în mod natural statura în timp ce mergeți, cu mișcări lente, fără pași grăbiți sau prea mari, pentru a nu transmite în jurul vostru grabă sau disconfort. În caz contrar, cu pași mici și controlați veți transmite eleganță.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.