Garderoba cu Stil semnată de Maria Ioana: Eleganță fără efort. Ghidul complet pentru a te îmbrăca scump și cu stil!/ EXCLUSIV

Garderoba cu Stil semnată de Maria Ioana: Eleganță fără efort. Ghidul complet pentru a te îmbrăca scump și cu stil!/ EXCLUSIV
Garderoba cu Stil semnată de Maria Ioana: Eleganță fără efort. Ghidul complet pentru a te îmbrăca scump și cu stil!/ EXCLUSIV

Atunci când vine vorba despre eleganță, aceasta se poate pune în practică și fără vreun efort aparte. Însă știați care este ghidul pe care îl puteți urma în acest sens?

Aflați din rândurile următoare care este ghidul pe care îl puteți urma atunci când vine vorba despre o vestimentație scumpă, dar totodată și cu stil. 

Stilul elegant și clasic 

Melanie Trump[Sursa foto: Profimedia]

Primul stil de luat în seamă, este cel elegant, dar totodată și clasic. În momentul în care majoritatea persoanelor se gândesc la un stil elegant, acesta este cel exact, clasic elegant, un stil foarte atemporal, extrem de simplu, însă totodată care poate avea nenumărate variații clasice, încadrându-se într-un stil destul de discret, regăsit deseori la politicieni, membrii regali, dar și oameni cu

un statut ridicat, indiferent de domeniu. De asemenea, atunci când vine vorba despre câteva celebrități care dețin un astfel de stil elegant, dar totodată și clasic, 2 dintre acestea sunt Kate Middleton și Ivanka Trump. 

Citește și: Păr strălucitor și sănătos. Top 4 alimente care stimulează creșterea și frumusețea firului de păr

ghid complet pentru a te imbraca scump
 Kate Middleton[Sursa foto: shutterstock]

Stilul elegant și flamboyant 

Un al 2-lea stil de luat în seamă, este cel elegant, dar totodată și flamboyant. Acesta este un stil perfect pentru persoanele care adoră să se îmbrace colorat, în ciuda faptului că este o alegere destul de îndrăzneață, dintre toate personalitățile de stil puse pe această listă, este una extrem de aleasă. În acest stil regăsim culori îndrăznețe firmă foarte strălucitoare, cu diverse modele și texturi, având un stil artistic și cât mai creativ cu putință, în unele cazuri chiar și puțin avangardist.

Toate acestea, persoanele care adoptă un astfel de stil, au întotdeauna ținute extrem de bine gândite din mai multe puncte de vedere, existând un echilibru și o eleganță aparte, cu o atenție extremă asupra detaliilor. Acest stil este văzut deseori la persoanele care își doresc să iasă în evidență și să-și facă apariția într-un stil aparte. De asemenea, atunci când vine vorba despre câteva celebrități care dețin un astfel de stil elegant, dar totodată și flamboyant, 2 dintre acestea sunt Iris Apfel și Kim Cattrall. 

Kim Cattrall[Sursa foto: Profimedia]

Stilul elegant și în tendințe 

Un al 3-lea stil de luat în seamă, este cel elegant, dar totodată și în tendințe. Acesta este un stil extrem de comun, abordat deseori de către vedete, dar și de persoanele pasionate de modă, în special de high fashion, având întotdeauna ținute care se află în tendințele actuale. Aceste persoane obișnuiesc deseori să poarte alte articole vestimentare de la diverse mărci de designer, abordând totodată și diferite tipuri de stiluri, însă nu se abat de la stilul elegant și în

pas cu moda, având întotdeauna ținute mai atrăgătoare și contemporane. De asemenea, de menționat este și faptul că în acest stil elegant și în tendințe, predomină ținutele elegante întotdeauna automat, iar în unele momente persoanele care abordează acest stil au tendința să fie și puțin extravagante, având o apreciere aparte atât pentru culori cât și pentru imprimeuri diverse, însă nu ar merge niciodată într-o extremă prea mare. De asemenea, atunci când vine vorba despre câteva celebrități care dețin un astfel de stil elegant, dar totodată și în tendințe, 2 dintre acestea sunt Olivia Palermo și Victoria Beckham. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

eleganta fara efort
Victoria Beckham[Sursa foto: Hepta]

Stilul elegant și feminin 

Nu în ultimul rând, regăsim și stilul elegant, dar totodată și feminin. În această categorie intră alte 3 tipuri de stiluri, printre care se află și clasicul feminin elegant, femininul elegant seducător, dar și feminin elegant puțin mai girly.

Primul tip de stil fiind definit de stilul general de feminitate, al 2-lea fiind definit de articolele vestimentare care stârnesc atracție, însă nu într-un sens vulgar, iar în cele din urmă, al 3-lea stil, este potrivit pentru persoanele care adoră articolele vestimentare roz, în special, dar și cele care dețin volane, diverse broderii și alte astfel de aspecte. În această categorie de stil, se joacă foarte mult cu materialul și țesăturile, fie că acestea sunt ușoare, puțin mai grele, din mătase, satin, bumbac, și așa mai departe, iar de asemenea nu trebuie să uităm nici articolele vestimentare care au diverse modele cu flori, în special cele care pun accent pe talie, făcând referire la rochiile la care vom adăuga și o curea neapărat. În ciuda faptului că este un stil extrem de elegant și feminin, este destul de neutru și simplu, accentul fiind pus pe detaliile feminine și pe evidențierea atributelor feminine elegante. De asemenea, atunci când vine vorba despre câteva celebrități care dețin un astfel de stil elegant, dar totodată și feminin, 2 dintre acestea sunt Monica Bellucci și Dita Von Teese. 

Monica Bellucci[Sursa foto: Profimedia]

Sfaturi și idei despre regulile esențiale de stil de la fashion designerul Maria Ioana 

Kfetele: Maria, de ce mai multe ori atunci când definim o ținută elegantă, multe femei au dubii în privința pieselor care o compun. Ce elemente cheie sunt necesare pentru a crea o ținută elegantă?

Maria Ioana: Să te îmbraci elegant înseamnă să știi să asortezi piesele intre ele într-un mod rafinat și elaborat fără să fie nevoie apelezi la culori extrem de stridente.  Trebuie să îmbini cu gust și stil texturile și paleta cromatica  astfel încât ținută finală să fie unică și rafinată. Accesoriile sunt foarte importante, investește într-o pereche de pantofi eleganți, un stiletto sau o pereche de sandale fără platformă cât și într-o  geantă calitativă, simplă with a twist. Nu este cazul să faci economii când vine vorba de o item-uri must have pentru garderoba ta. Cum spunea și Coco Chanel, poți purta și un sac daca ai pantofii potriviți.

Kfetele: Care sunt culorile și materialele preferate pentru o ținută elegantă?

Maria Ioana[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Maria Ioana: Materialele preferate pentru ținute elegante sunt țesăturile fine precum mătasea, satenul, dantela pentru ținute de vară. Însă, în aceeași măsură poți realiza ținute elegante și stylish cu produse din in, lână și cașmir pentru sezonul rece. Pe lângă nonculorile, alb și negru care sunt extrem de potrivite în ținute atât pentru sezonul cald cât și pentru sezonul rece. Pentru ținute elegante putem apela și tonurile de bej care aduc luminozitate și un aspect fresh; hainele bej din materiale precum lâna, cașmir, mătase vor face ca ținuta să arate expensive și elegantă. Culorile pământii sunt în trend în perioada aceasta și funcționează extrem de bine toamna și în aceeași măsură bleumarinul și bordoul sunt nuanțe care conferă un rafinament aparte.

Kfetele: Ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile de iarna. Ce regulă de bază trebuie să păstram atunci când purtam o rochie elegantă? Rochiile care acoperă umărul trebuie să fie purtate cu pantofi stiletto? Rochiile cu vedere la umeri trebuie purtate cu sandale? Cum este, de fapt, corect?

Maria Ioana: Nu există o regulă în privința asta. Poate fi într-adevăr dificil să alegi perechea de încălțăminte potrivită pentru rochia ta de seară. Pentru o ținută de gala la care avem o rochie elegantă lungă, fină, se poartă întotdeauna cu o pereche de sandale cu bretele fine și toc cui, nu foarte înalt. Pentru ținute elegante, mai formale apelam la un pantof stiletto. E important să ținem cont și de lungimea rochiei, dacă este peste genunchi, midi, pantoful este mai potrivit deoarece oferă continuitate ținutei și nu ne taie piciorul; dacă este o rochie maxi sau mini putem apela la o pereche de sandale fără platformă.

Kfetele: Îmi poți da un exemplu de vedetă internațională care poate defini stilul elegant?

Maria Ioana: Stilul Victoriei Beckam este un exemplu de urmat, este elegant și efortless, Sarah Jessica Parker care are un stil personal apropiat cu cel al personajului ei, Carrie Bradshaw, este exuberant și stylish.

Te invităm și mâine, pe Kfetele.ro, pentru a descoperi universul nostru de fashion, de la podiumurile de modă globale până la străzile metropolelor, suntem mereu conectați la cele mai recente tendințe.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Când iubirea devine o construcție solidă. Cum să recunoști cele 4 semne ale unei relații de cuplu durabile

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies