In ciuda aparentelor, frumoasa Elena Gheorghe, artista care are o silueta de balerina, este o impatimita a dulciurilor.
Vedeta nu face excese, insa cand are pofta de un desert, il savureaza pe indelete si, mai mult, ii si place sa-l pregateasca intregii familii.
Saptamana trecuta, indragita cantareata ne-a povestit ca delicioasa crema de zahar ars ii aduce aminte de perioada superba a copilariei, insa pe langa ea, mai are numeroase preferinte in materie de cofetarie.
Elena Gheorghe nu spune niciodata "NU" in fata unei tarte cu fructe si ne-a dat retea desertului-minune pe care i l-a pregatit, cu toata dragostea, sotului ei, in urma cu cateva zile.
Blat:
4 oua+ 4 linguri zahar +4 linguri faina+ 4 linguri nuca pisata
Crema:
4 linguri faina+ 3 galbenusuri
500 ml. lapte+ 4-5 linguri zahar+ vanilie. Se fierb la foc pana se ingroasa, iar cand se racesc se amesteca cu o jumatate de pachet de unt (100 gr.)
Peste blatul insiropat cu zeama din compot (ananas plus mandarine) se pune crema, apoi fructe (kiwi, anans, mandarina, capsune, zmeura). La final se adauga gelatina "tort gelee", dupa instructiuni" si se orneaza marginile cu frisca.