Elena Udrea își așteaptă sentința! "Sper să am parte de o justiție dreaptă în Bulgaria"

Elena Udrea urmează să afle dacă judecătorii o vor trimite în România
Elena Udrea urmează să afle dacă judecătorii o vor trimite în România

Instanța de la Sofia va decide astăzi dacă cererea de extrădare în cazul Elenei Udrea se aprobă sau nu. Care sunt scenariile posibile?

Elena Udrea va afla astăzi dacă va fi trimisă sau nu în România, asta după ce Curtea de Apel de la Sofia va lua o decizie definitorie. Conform legilor din Bulgaria, instanța are un termen de 60 de zile în astfel de cazuri, iar pentru Elena Udrea cea de-a 60-a zi se împlinește miercuri. În România, fostul ministru va avea de executat 6 ani de închisoare, în dosarul Gala Bute.

Citeste si: Ce vârstă are Elena Udrea. „Mereu am spus că aş retrăi copilăria, indiferent cât de greu a fost, câte lipsuri erau”

Elena Udrea urmează să afle dacă judecătorii o vor trimite în România
Elena Udrea urmează să afle dacă judecătorii o vor trimite în România[Sursa foto: wowbiz]

Elena Udrea urmează să afle miercuri decizia instanței de la Sofia

Legea bulgară prevede ca instanța să pronunțe o hotărâre definitivă în termen de 60 de zile de la reținerea persoanei.

Elena Udrea a fost reținută de polițiști în data de 7 aprilie, iar astăzi, 8 iunie, se împlinește termenul.

Judecătorii au amânat termenul de pronunțare pentru decizia definitivă de cinci ori în cele două luni de arest ale Elenei Udrea. Pe 7 aprilie 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca Elena Udrea să fie condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, iar fostul ministru a plecat din țară în acea dimineața, înainte ca ÎCCJ să pronunțe decizia definitivă.

Pentru că nu a fost găsită la domiciliu, pe numele ei s-a emis un mandat european de arestare. Ulterior, a fost reținută în Bulgaria, în apropierea graniței cu Grecia. De atunci, fostul ministru se află în arest în Bulgaria.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Ce scria pe tricoul Elenei Udrea, atunci când a fost prinsă în Bulgaria. Piesa vestimentară valorează o avere

Elena Udrea urmează să afle dacă judecătorii o vor trimite în România
Elena Udrea urmează să afle dacă judecătorii o vor trimite în România[Sursa foto: Facebook]

Care sunt cele trei scenarii posibile în cazul Elenei Udrea

Curtea de Apel de la Sofia va lua în calcul trei scenarii și anume:

1. În cazul în care judecătorii admit extrădarea Elenei Udrea, fostul ministru al Turismului se va întoarce în arestul de la Blagoevgrad, iar locul și data la care va fi predată autorităților române va fi stabilit între cele două state.

Potrivit avocatului Adrian Cuculis, procedurile de extrădare ar putea să înceapă imediat, iar polițiștii din cadrul Poliției Capitalei se vor deplasa în Bulgaria.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

2. În cazul în care judecătorii decid să respingă extrădarea acesteia, Elena Udrea va trebui să fie pusă în libertate, căci decizia Curții de Apel de la Sofia va fi una definitivă.

3. Există posibilitatea ca avocații români ai Elenei Udrea să solicite o nouă amânare a procesului, astfel că judecătorii ar putea prelungi procedurile de punere în aplicare a mandatului european de arestare cu încă 30 de zile.

În acest caz, Elena Udrea ar putea reînnoi cererea sa de arest la domiciliu.

Ce a spus Elena Udrea in fata judecatorilor din Sofia

„Sper să am parte de o justiție dreaptă în Bulgaria, de care nu am avut parte în România. Se fac presiuni și asupra justiției de aici, a spus-o chiar purtătorul de cuvânt al Curții de Apel. Dacă fac în Bulgaria presiuni, ce pot face în România!”, a spus Elena Udrea la Curtea de Apel din Sofia.

https://www.youtube.com/watch?v=yOpi_okNVeE



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Elena Udrea, mesaj sfâșietor înainte de Paște: „Fetița mea, un copil care trece prin drama de a fi lăsată fără mamă pentru a doua oară”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies