Încă șase unități de învățământ din București își mută activitatea în mediul online din cauza creșterii numărului de cazuri Covid-19!
Doar în ultima săptămână au fost identificați 27.000 de elevi infectați cu noua tulpină a virusului SARS-Cov-2, Omicron. Mai mult decât atât, părinții primesc în mod constant informări despre colegi ai copiilor sau profesori care s-au îmbolnăvit, astfel că mai multe unități de învățământ au decis să își închidă porțile și să își continue activitățile în mediul online!
În Capitală s-a hotărât închiderea a șase școli și anume Colegiul Economic „Virgil Madgearu” şi Şcoala gimnazială „I.
Pe de cealaltă parte, elevii Colegiului Național „I.L.Caragiale” vor reveni la ore fizic începând de miercuri, aceasta fiind prima unitate de învățământ din București care a decis continuarea cursurilor în regim online din cauza numărului alarmant de infectări în rândul elevilor.
Citeste si: Alexandru Rafila, nou anunț despre închiderea școlilor: „Avem o circulaţie mult mai intensă a virusului”
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț despre închiderea școlilor
În cadrul unei ședințe de guvern susținută miercuri, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu spunea că la nivel naţional sunt 27.000
de elevi infectaţi cu Covid-19 şi peste 7.000 de oameni din personalul de învățământ.De altfel, oficialul a ținut să precizeze faptul că în țări precum Franța s-a decis ca orele să nu se facă în regim online, chiar dacă există 350.000- 400.000 de infectări zilnice, iar într-o clasă au fost identificați și câte şapte sau opt elevi infectaţi cu Covid-19.
„Aş vrea să vă reamintesc un singur lucru. Uitaţi-vă la state precum Franţa, care a funcţionat luni de zile cu regula la trei cazuri apărute într-o clasă se suspendă prezenţa fizică în acea clasă. De două săptămâni a renunţat la această regulă. E vorba de o ţară care are 400.000 de infectări zilnic. În Franţa, dacă apar cinci, şase, şapte, opt, zece cazuri de copii infectaţi, acei copii infectaţi rămân izolaţi şi şcoala merge mai departe”, a declarat ministrul Educaţiei.
„În România, pe baza unor considerente epidemiologice, ce ţin de rata de vaccinare, de respectare a regulilor şi mai mulţi factori, s-a decis că este totuşi necesar, mai ales că definiţia unui focar se referă exact la apariţia a trei cazuri”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.