Elevii s-au întors la școală în format fizic! Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Este oficial, publicat în Monitorul Oficial!”

Elevii s-au întors la școală în format fizic!
Elevii s-au întors la școală în format fizic!

Începând de luni, 22 noiembrie, 90% din unitățile de învățământ din țară vor funcționa în format fizic!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că nu mai puțin de 1.724 de localităţi din România aveau pe data de 18 noiembrie o rată de infectare sub 3 la mia de locuitori. Astfel, peste 2,5 milioane de elevi s-au întors în bănci începând cu această săptămână

„De luni, în România vor putea merge la școală sau la grădiniță peste 2,6 milioane de elevi. 90 la sută din elevii și preșcolarii din România vor putea să meargă la școală sau la grădiniță cu prezență fizică.

Astfel, 16.120 de unități de învățământ (școli, grădinițe). 1.792 de unități de învățământ vor fi nevoite să rămână în online deoarece funcționează în localități în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie, iar rata de vaccinare este mai mică de 60% în rândul personalului din învățământ”, a declarat Sorin Cîmpeanu, conform Mediafax.

Citeste si: Raluca Turcan, despre plata pensiilor! Ministrul vine cu acuzații dure la adresa lui Cîțu: „Eşti dispus sa joci la poker banii de pensii”

Sorin Cîmpeanu, despre întoarcerea elevilor la școală în format fizic
Sorin Cîmpeanu, despre întoarcerea elevilor la școală în format fizic[Sursa foto: Captura TV]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Sorin Cîmpeanu, despre unitățile de învățământ care funcționează în sistem online

Potrivit ultimelor declarații făcute de acesta, 1.792 de unităţi de învăţământ vor fi nevoite să rămână în online deoarece sunt amplasate în localităţi în care rata de infectare este mai mare de 3 la mia de locuitori, iar rata de vaccinare este mai mică de 60% în rândul personalului din învăţământ.

Citeste si: Importanța seleniului pentru organism. Beneficii pe care nu le știai până acum

1.792 de unităţi de învăţământ vor fi nevoite să rămână în online
1.792 de unităţi de învăţământ vor fi nevoite să rămână în online[Sursa foto: PixaBay]

„Fac un apel pentru ca şi aceste şcoli, în care învaţă 10% din copiii României, cu sprijinul colegilor cadre didactice şi personal auxiliar şi nedidactic să poată merge la şcoală de săptămâna cealaltă. Este o certitudine, deoarece s-a publicat ordinul comun ministrul Educaţiei – ministrul Sănătăţii care reglementează acest lucru.

Nu este nevoie de şedinţă de Guvern. Este oficial, este publicat în Monitorul Oficial” , a mai explicat Sorin Cîmpeanu.

Vineri seară au fost publicate în Monitorul Oficial ordinul care reglementează utilizarea testelor de salivă pentru elevi şi instrucţiunile privind administrarea lor.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Ruxi de la „Bravo, ai stil! Celebrities” vorbește despre cele mai mari traume din viața ei: „Îmi era teamă că nu voi evolua niciodată”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies