Eliberarea emoțională: Cum să încetezi să îți mai pese de cineva

eliberare emotionala
Eliberarea emoțională: Cum să încetezi să îți mai pese de cineva

Despărțirile sunt inevitabile în anumite relații. Însă știai cum poți trece peste acestea?

Află din rândurile următoare, cum poți depăși o despărțire mai ușor, dar și cum poți înțelege pașii prin care vei trece, fie că vrei sau nu.

 

1. Acceptă faptul

Primul pas pentru a renunța este să accepți realitatea. Recunoaște că orice ai avut cu acea persoană s-a încheiat. În loc să încerci să recâștigi relația, păstrează-ți demnitatea și lasă în urmă trecutul.

Un aspect esențial al acceptării este să cauți ajutor profesional, precum consultarea unui consilier clinic înregistrat din zona ta. Un consilier poate oferi claritate asupra gândurilor și comportamentelor tale, ajutându-te să înțelegi mai bine consecințele acestora. Cu suportul unui profesionist, vei găsi cele mai bune soluții pentru a depăși sentimentele de vinovăție și pentru a-ți rezolva complet emoțiile.

Citește și: Ce spune Florin Călinescu despre relațiile cu femeile. “Femeia este o creație a lui Dumnezeu care se plictisește.”

Eliberarea emoțională: Cum să încetezi să îți mai pese de cineva[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Relațiile și natura conflictelor: Distingerea între un conflict distructiv și unul constructiv

2. Acceptă-ți sentimentele

Uneori, s-ar putea să simți că faci eforturi mari să nu te afecteze, dar nu reușești să te simți mai bine.

Acest lucru poate fi pentru că nu faci lucrurile cum trebuie, mai ales dacă încerci să îți ascunzi sentimentele. Trebuie să accepți și să îți permiți să simți emoțiile până când acestea își pierd intensitatea. Să te minți că nu e dureros nu va face decât să adâncească suferința. Recunoaște că iubești acea persoană din toată inima și că a renunța este dureros. Este normal să te simți așa. Nu trebuie să te simți rușinată de durerea ta, deoarece este o parte a procesului.
Este mai ușor de spus decât de făcut, acceptarea sentimentelor dificile nu este ușoară. Totuși, există modalități de a te ajuta să procesezi aceste emoții și să îți ajuți inima să se vindece.

cum sa nu iti mai tii la fostul
Eliberarea emoțională: Cum să încetezi să îți mai pese de cineva[Sursa foto: freepik]

3. Nu-i mai lăsa să te conducă

Da, poți simți că inima ta este frântă, dar asta nu îți șterge integritatea. Ești o persoană care merită respect și iubire.

Chiar dacă acum simți durerea, nu lăsa ca aceasta să îți umbrească întreaga viață și să îți ia tot ce este bun. Încearcă să rămâi pozitiv și să te alegi pe tine în fața acestor sentimente negative care doar te dor. Meriți să fii fericit și doar tu ai puterea să faci asta. Fericirea ta nu a fost niciodată și nu va fi vreodată doar rezultatul unei relații. Fericirea ta este ceva ce se află în tine și tu ești singurul care decide dacă îți vei permite să fii fericit, indiferent de ce se întâmplă în viața ta.

cum sa incetezi sa iti mai pese de cineva
Eliberarea emoțională: Cum să încetezi să îți mai pese de cineva[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?- kanald.ro

Citește și: "Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!- stirilekanald.ro

4. Renunță la trecut

Când o relație se încheie, e ușor să începi să idealizezi trecutul. Ți se pare că momentele petrecute împreună erau perfect frumoase și că totul era minunat. Sentimentul de singurătate pe care îl resimți acum poate să te facă să crezi că persoana respectivă era fără defecte și că ai fi putut suporta mai multe, având speranța că s-ar fi schimbat pentru tine, dar nu a făcut-o. Acum nu este momentul să te pierzi în aceste gânduri. Lasă în urmă acele momente și continuă să înaintezi. Păstrează amintirile frumoase, dar nu-ți petrece timpul doar gândindu-te la ele. Dacă faci asta, vei continua să trăiești în trecut și nu îți vei da șansa să mergi mai departe.

cum sa treci peste o despartire
Eliberarea emoțională: Cum să încetezi să îți mai pese de cineva[Sursa foto: freepik]

5. Viața... se întâmplă

Uneori, viața poate fi foarte dificilă. Cu cât acceptăm mai repede acest adevăr, cu atât ne vom descurca mai bine. Toți trecem prin momente dificile. Îți poate părea că totul se prăbușește și că durerea este copleșitoare, dar mai devreme sau mai târziu, trebuie să ne ridicăm din nou. Înțelege că aceasta face parte din viață și că nu este sfârșitul drumului pentru tine. Există mult mai mult în viață decât o relație nereușită în care dai totul fără a primi nimic în schimb. Cu cât îți dai seama mai repede de acest lucru, cu atât mai repede te vei recupera și te vei simți mai bine cu tine însuți.

cum sa iti iei gandul de la fostul
Eliberarea emoțională: Cum să încetezi să îți mai pese de cineva[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Relațiile și natura conflictelor: Distingerea între un conflict distructiv și unul constructiv

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Cine este tânăra moldoveanca de 26 de ani care i-a cucerit inima celebrului actor Sean Penn

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Lizge Cömert, actrița care joacă rolul Susen în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online, după ce a recurs la o nouă intervenție estetică la nivelul feței Iată cum arată în prezent

"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă


Cookies