Una dintre cele mai eficiente metode pentru tratarea ciactricilor post-acneice și nu numai, este tratamentul cu laser CO2. Află din rândurile de mai jos cum funcționează și cum poate ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii!
Dr. Dana Bratu, medic specialist dermatolog, a vorbit în cadrul unei emisiuni despre laserul CO2 pentru cicatrici.
Reducerea cicatricilor
Laserul CO2 este ideal pentru tratarea cicatricilor post-acneice, acestea fiind rezultatul leziunilor de acnee care au deteriorat colagenul pielii și au lăsat în urmă cicatrici adâncite. Astfel, acest tratament acționează prin nivelarea aspectului cicatricilor post-acneice, ajutând la regenerarea pielii și reducând apariția cicatricilor.
“Din fericire, avem soluții pentru cicatricile post-acneice. Ele apar in urma leziunilor de acnee care au rupt, au degradat colagenul de la nivelul pielii și au rămas pacienții cu aceste cicatrici adâncite. Laserul CO2 nu va face decât sa niveleze aspectul cicatricilor post acneice.”, a menționat specialista.
De asemenea, laserul CO2 recomandat persoanelor care au cel puțin 16 ani, deoarece în această etapă perioada de creștere a pielii se stabilizează.
“Tratamentul este potrivit pentru orice persoană, așteptam să facem cel puțin 16 ani, astfel încât perioada de creștere să se stabilizeze.”, a mai spus ea.
Citește și: Ce înseamnă ochelari polarizați. Cum pot îmbunătăți vederea și proteja ochii împotriva radiațiilor UV
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Îmbunătățirea texturii pielii
Laserul CO2 este un tratament popular utilizat pentru îmbunătățirea texturii pielii și tratarea unor afecțiuni cu care multă lume se confruntă, mai precis cicatricile, ridurile fine și petele solare. Așadar, tratamentul este eficient în stimularea producției de colagen în piele, care poate ajuta la reducerea aspectului neregulat și la îmbunătățirea aspectului general al pielii.
Stimularea producției de colagen
Tratamentul cu laserul CO2 este popular datorită capacității sale de a stimula producția de colagen în piele. Colagenul este o proteină esențială care oferă structură, elasticitate și fermitate pielii. Pe măsură ce pielea îmbătrânește, producția de colagen scade, iar pielea își pierde din fermitate și elasticitate, rezultând apariția ridurilor, liniilor fine și a altor semne de îmbătrânire.
“Cu cât începem tratamentul mai devreme, avem șanse mai mari să ajungem la rezoluție completă.
Citește și: Cum să îngrijești corect părul aspru. Sfaturi esențiale pentru îngrijirea părului
Rezultate rapide
Mai mult decât atât, după tratamentul cu laser CO2, vindecarea completă a pielii se va întâmpla în nici mai mult, nici mai puțin de aproximativ 7-8 săptămâni. De altfel, în primele 7-10 zile după tratament, crustele se vor forma și se vor elimina treptat. Rezultatele vizibile ale tratamentului laser pot fi observate în general în intervalul de 6-8 săptămâni. Cu toate acestea, pentru a obține rezultate optime, este adesea recomandată efectuarea unor ședințe repetate de tratament.
“Vindecarea completă va fi după 7-8 săptămâni, însă după 7-10 zile vom scapă de cruste. Rezultatele după un tip de tratament laser se văd undeva la 6-8 săptămâni, însă recomandăm, de cele mai multe ori, ședințe repetate pentru rezultate optime.”, a mai explicat medicul.
Fără durere
Procedura cu laser CO2 pentru cicatricile post-acneice poate fi resimțită ca o senzație similară cu o pișcătură. De asemenea, înainte de tratament se aplică o cremă anestezică pe zona respectivă după demachierea tenului. Ulterior, anestezia este îndepărtată și tratamentul cu laser CO2 începe. Durata unei ședințe de tratament laser poate fi de aproximativ 5 până la 10 minute, în funcție de dimensiunea și numărul cicatricilor tratate.
“Se simte ca o pișcătură. Tratamentul începe întotdeauna cu aplicarea unei creme anestezice, după ce am demachiat tenul. Apoi, îndepărtăm anestezia și ne apucăm de tratament. Ședința laser ține între 5 și 10 minute.”, a mai spus ea.
Acest tip de laser este capabil să penetreze stratul superior al pielii și să stimuleze producția de colagen
Totodată, laserul CO2 este capabil să penetreze stratul superior al pielii și să ajungă în stratul mijlociu al pielii, unde se produce colagenul. Așadar, respectivul lucru permite tratamentului să stimuleze producția de colagen în piele.