Elixirul vindecător. Ce se intâmplă în corpul tău când consumi zilnic o lingură de oțet de mere

ce se intampla cand consumi o lingura de otet
Ce se intâmplă în corpul tău când consumi zilnic o lingură de oțet de mere

Oțetul de mere este extrem de benefic pentru organismul nostru. Însă știați care sunt beneficiile aduse de acesta?

Aflați din rândurile următoare, care sunt beneficiile trucului care constă în faptul că, este necesar ca zilnic să consumăm o lingură de oțet de mere. 

 

10. Ajută la pierderea în greutate

Un prim beneficiu adus de consumul zilnic al unei linguri de oțet de mere, constă în faptul că ne ajută atunci când vine vorba despre pierderea în greutate.

Dat fiind faptul că oțetul de mere este bogat în acizi și compuși polifenolici, acesta este un aliat extrem de bun atunci când vine vorba despre persoanele care își doresc să piardă în greutate. Motivul ține strict de faptul că, oțetul de mere va face mult mai dificila absorbția carbohidraților de către intestin. Astfel, datorită oțetului de mere, organismul nostru va primi o sațietate de care are nevoie, reducând astfel foame, ceea ce ne ajută extrem de mult atunci când vine vorba despre o dietă de slăbit.
De asemenea, tot oțetul de mere are și proprietăți antiinflamatorii, cu un rol extrem de important atunci când vine vorba despre prevenirea acumulării de grăsime, contribuind astfel la eliminarea excesului de grăsime din organism. 

Citește și: 8 motive pentru a bea ceai de ghimbir zilnic. Un elixir pentru sănătate și energie!

otet de mere
Ce se intâmplă în corpul tău când consumi zilnic o lingură de oțet de mere[Sursa foto: freepik]

Citește și: 10 rețete recomandate de nutriționiști, pentru un boost de energie

9. Asistență în gestionarea diabetului

Tot oțetul de mere ne oferă și asistență în ceea ce privește gestionarea diabetului. Astfel, de-a lungul timpului, oțetul de mere s-a dovedit extrem de benefic atunci când vine vorba despre persoanele care suferă de diabet. Acesta deține un conținut ridicat de acid acetic, care deține un rol foarte important în inhibarea enzimelor precum sucra și lactaza, reducând astfel absorbția zaharurilor și a amidonului.

Astfel, prin intermediul studiilor realizate, s-a dovedit faptul că oțetul de mere este esențial atunci când vine vorba despre gestionarea diabetului zaharat, în special dat fiind faptul că acesta deține o fibră solubilă care reduce substanțial absorbția carbohidraților în intestine, controlând astfel vârfurile de zahăr din sânge, în special după mese. De asemenea, este îmbunătățită totodată și funcția insulinei, dar și reducerea producției de glucoză de către ficat, datorită sursei de magneziu pe care oțetul de mere o deține. 

Ce se intâmplă în corpul tău când consumi zilnic o lingură de oțet de mere[Sursa foto: freepik]

8. Îmbunătățirea sănătății digestive și intestinale

Odată ce veți începe să consumați câte o lingură de oțet de mere în fiecare zi, se va îmbunătăți totodată și sănătatea digestivă, dar și cea intestinală. Datorită faptului că oțetul de mere deține o sursă bogată de fibre și acizi, acesta ajută digestia să se îmbunătățească, ușurând automat simptomele indigestiei, și protejând totodată stomacul, reducând în cele din urmă chiar și greutatea după masă.

Atunci când vine vorba despre sănătatea intestinală, oțetul de mere ajută la combaterea bacteriilor care provoacă infecții și inflamații în intestine, reducând astfel disconfortul abdominal intens, precum diareea și gastrita. 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

de ce este bine sa consumam otet de mere
Ce se intâmplă în corpul tău când consumi zilnic o lingură de oțet de mere[Sursa foto: freepik]

7. Susține sănătatea cardiovasculară

În plus, pe lângă toate aceste beneficii, nu trebuie să uităm nici de faptul că oțetul de mere susține și sănătatea cardiovasculară.

Așa cum am menționat anterior, pe lângă proprietățile antiinflamatorii pe care oțetul de mere le deține, acesta deține și proprietăți antioxidante, ceea ce ajută la prevenirea acumulării de grăsime în artere, reducând astfel riscul de ateroscleroză, ajutând totodată și în scăderea colesterolului LDL, dar și a trigliceridelor, aducând lipidele din sânge la un nivel mult mai sănătos. Chiar și tensiunea arterială este reglată, reducând astfel riscurile de accident vascular cerebral și atac de cord. 

Ce se intâmplă în corpul tău când consumi zilnic o lingură de oțet de mere[Sursa foto: freepik]

6. Susține sănătatea ficatului

Ficatul este și el avantajat atunci când vine vorba despre consumul regulat de oțet de mere, acesta ajutând la susținerea sănătății sale. Compoziția oțetului de mere este bogată în acizi, cu un rol extrem de important în protecția ficatului, ajutând astfel la îmbunătățirea funcției hepatice, dar și la prevenirea acumulării de grăsimi, reducând astfel riscul afecțiunilor precum boala ficatului gras. Astfel, oțetul de mere oferă organismului nostru și un strat suplimentar de apărare, împotriva leziunilor hepatice și renale. 

otet de mere beneficii
Ce se intâmplă în corpul tău când consumi zilnic o lingură de oțet de mere[Sursa foto: freepik]

5. Combate acneea și întârzie îmbătrânirea

Acneea este și ea favorizată în acest, fiind combătută datorită oțetului de mere, dar și îmbătrânirea mult mai întârziată. Astfel, datorită acizilor pe care oțetul de mere ii are, acesta devine un remediu natural împotriva acneei, mai exact a bacteriilor acneice responsabile de dezvoltarea acneei. Cu toate acestea, oțetul de mere nu trebuie aplicat direct în zona afectată, ci înainte, acesta trebuie să fie diluat în apă, pentru a atenua iritația pielii. De asemenea, oțetul de mere nu ar trebui să fie aplicat pe rănile deschise sau pe o piele sensibilă. În plus, oțetul de mere s-a dovedit a fi extrem de bun și în ceea ce privește întârzierea îmbătrânirii, datorită proprietăților pe care le deține în acest sens. 

Ce se intâmplă în corpul tău când consumi zilnic o lingură de oțet de mere[Sursa foto: freepik]

4. Inhibarea creșterii fungice și bacteriene

Tot oțetul de mere ajută și atunci când vine vorba despre inhibarea creșterii fungice și bacteriene. A fost dovedit, în urma mai multor studii, faptul că, datorită proprietăților antimicrobiene pe care oțetul de mere le deține, se reduce substanțial și proliferarea microorganismelor, care apar în mod normal în organismul nostru. Astfel, cele care sunt asociate cu infecțiile gastrointestinale, dar și ale pielii, sunt îndepărtate de acidul acetic conținut de oțetul de mere. Astfel, acest acid poate elimina cu până la 90% dintre virușii și bacteriile prezente în anumite zone, având o acțiune foarte rapidă.  

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Ce se intâmplă în corpul tău când consumi zilnic o lingură de oțet de mere[Sursa foto: freepik]

3. Insomnie

Bineînțeles că oțetul de mere ne ajută și atunci când vine vorba despre insomnie, având chiar un potențial remediu natural, care eliberează triptofan, substanța care se transformă în serotonină, ajutând astfel și la bunăstarea fizică, iar în cele din urmă previne epuizarea, cea care este de vină atunci când vine vorba despre dificultățile de somn. Este cunoscut deja faptul că mierea poate ajuta la o eficiență împotriva insomniei, atenuând oboseala, iar zaharurile sale naturale măresc totodată nivelul de insulină, stimulând astfel și mai multă serotonină, însă pentru a vă bucura de mai multe beneficii, puteți să adăugați o lingură de oțet de mere, alături de o lingură de miere, în ceaiul preparat pentru a îl degusta înainte de somn. 

Ce se intâmplă în corpul tău când consumi zilnic o lingură de oțet de mere[Sursa foto: freepik]

2. Prevenirea anemiei și asigurarea acțiunii antiinflamatorii

Așa cum am menționat anterior, oțetul de mere asigură acțiuni antiinflamatorii organismului nostru, iar în plus, tot acesta ne poate asigura și de prevenirea anemiei. Astfel, pe lângă beneficiile sale enumerate până în acest moment, oțetul de mere are un beneficiu extrem de remarcabil atunci când vine vorba despre prevenirea anemiei, cea care este legată în special de deficitul de fier. Tot datorită acidului citric regăsit în oțetul de mere, acesta îmbunătățește absorbția ionilor în intestine, făcându-l astfel extrem de puternic atunci când vine vorba despre combaterea anemiei, fiind în stare să absoarbă fierul în intestin. 

Ce se intâmplă în corpul tău când consumi zilnic o lingură de oțet de mere[Sursa foto: freepik]

1. Sănătatea părului

Chiar și părul este în avantaj atunci când vine vorba despre consumul unei linguri de oțet de mere în fiecare zi, reechilibrând puterea sa, prevenind astfel pierderea excesivă de nutrienți, și prelungind totodată beneficiile altor tratamente utilizate pentru păr. De asemenea, tot oțetul de mere este cel care ne ajută și atunci când vine vorba despre părul gras, controlând uleiul excesiv, ajutând și la aspectul său, tot datorită proprietăților sale antiinflamatorii, dar și antifungice, fiind în cele din urmă benefic și atunci când vine vorba despre tratarea diverselor probleme atunci când vine vorba despre scalp, precum dermatita de mătreață, dar și căderea părului. 

otet beneficii
Ce se intâmplă în corpul tău când consumi zilnic o lingură de oțet de mere[Sursa foto: freepik]

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

10 rețete recomandate de nutriționiști, pentru un boost de energie

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies