Ellie White a postat, in premiera, pe blogul sau, prima fotografie cu fetita ei, Alexis Maria, la o luna de cand aceasta a venit pe lume. Artista le dezvaluie fanilor ei si tehnicile de masaj pe care le aplica bebelusului.
„Inainte sa incepeti, aveti grija ca langa voi sa se afle urmatoarele materiale:
– o suprafata confortabila si neteda pe care sa puneti un prosop curat
– ulei de masaj pentru bebelusi
– servetele pentru a sterge excesul de ulei
– un prosop caldut sau o paturica pentru a acoperi bebelusul
– lumina calda
Este foarte important ca toate miscarile sa fie facute cu presiune foarte, foarte mica.
Cap si fata:
Tineti capul bebelusului in ambele maini, masati scalpul cu degetele, la fel ca atunci cand ii faceti baita si il dati cu sampon. Continuati spre urechi, cu degetul aratator, facand miscari circulare, apoi spre fata. Spate:
Primul pas este sa asezati bebelusul, cat mai confortabil, pe fata, cu capul intors intr-o parte. Turnati cateva picaturi de ulei de masaj in palma si frecati palmele pana ce uleiul ajunge la o temperatura potrivita. Masati apoi cu degetele facand cercuri mici pe spatele bebelusului, urcand si coborand, continuati pe umeri si pe brate.
Picioare:
In continuare, masati usor si cu grija corpul bebelusului pana spre picioare. Picioarele le masati in acelasi timp, in aceeasi directie apoi urcand din nou spre spatele bebelusului. Incercati sa ridicati cate un piciorus pentru a-l masa si apoi usor, il asezati in acelasi mod in care a fost initial. Masajul picioarelor trebuie sa se faca de la fundulet pana spre glezne si calcaie.
Piept:
E timpul sa intoarceti bebelusul cu fata spre voi, astfel incat masajul sa continuie pe piept si usor pe burtica. Pozitioneaza-ti ambele maini pe pieptul copilului si mergi usor, masand, spre umeri, apoi usor spre bazin.
Dupa masarea bebelusului, eu folosesc un prosop moale si caldut pentru a-i acoperi corpul. Atat Mihaita cat si Maria adorm aproape instant dupa incheierea masajului, de multe ori chiar in timp ce facem masajul. Masajul zilnic, dupa fiecare baita, este cea mai buna tehnica de relaxare pentru bebelusul tau. Specialistii spun ca masajul ajuta la un somn mai bun, la calmarea durerilor de colici si la construirea unui sistem imunitar puternic. Pentru Maria eu folosesc un ulei de masaj 100% natural ”, scrie artista pe blogul ei, www.elliewhite.ro.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro