Ellie White si-a sarbatorit ziua de nastere in Brasov, alaturi de logodnicul ei, Doru Tinca, de baietelul lor, Mihai, si de cativa prieteni buni alaturi de care au iesit seara la un restaurant din oras.
Artista a avut parte de momente de neuitat alaturi de invitati, pe care insa i-a si surprins cu un tort raw vegan delicios.
Solista a povestit cum a petrecut ziua de nastere pe blogul ei, www.elliewhite.ro.
“Nu obisnuiesc sa dau mari petreceri de ziua mea de nastere. Prefer sa ies in oras doar cu Doru sau impreuna cu prietenii nostri apropiati. Sa stam sa povestim intr-o atmosfera relaxanta. Asa s-a intamplat si anul acesta.In weekend am sarbatorit implinea unei varste frumoase la Brasov. Prima oprire a fost direct in Parcul Central, locul preferat de joaca al lui Mihaita. Apoi, spre seara am iesit cu prietenii la Bistro Ma Cocotte, unul dintre locurile unde ma simt “acasa” in Brasov.Am primit o multime de flori si mai multe cadouri, iar, daca toata lumea mi-a pregatit surprize de ziua mea, m-am gandit sa ii surprind si eu cu ceva…
Asa ca, impreuna cu bucatarul de la bistro, am pregatit pentru ei un tort Raw Vegan cu fructe de padure. Toti au spus ca a fost delicios, ceea ce m-a bucurat foarte mult.
Pentu acest tort am folosit o forma cu diametrul de 22 cm – aproximativ 12 felii (1700 grame).
Blat
150 gr migdale cu coaja
170 gr curmale
10 ml apa plata (ajuta la legarea compozitiei)
50 gr fulgi cocos
Preparare:
Migdalele se pun in robotul cu lama S si se fac faina, apoi se adauga curmalele si fulgii de cocos. Se proceseaza pana la legarea compozitiei. La nevoie se mai adauga apa.
Aluatul obtinut se preseaza bine cu degetele in forma de tort pentru a obtine un strat uniform. Pentru a-l desprinde mai usor, la final, de pe fundul tavii, puteti pune o foaie de copt.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Crema de fructe de padure
500 gr caju
500 ml apa
80 gr miere
10gr lucuma
5g mesquite
1/2 pastai vanilie
250 gr fructe de padure
100 gr ulei de cocos
Preparare:
Se topeste uleiul de cocos, apoi se adauga in blender uleiul topit, caju cu apa, miere, lucuma, mesquite,vanilia si se proceseaza pana cand obtinem o crema fina.
Se scoate blatul de la rece si se toarna jumatate din compozitie in tava, apoi se pun fructele de padure si se adauga restul cremei peste fructe si se niveleaza.
Tortul se tine in congelator pentru aproximativ 4 ore, iar inainte de a fi consumat se pune in frigider timp de 2-3 ore”, a scris Ellie White pe blogul personal.