Emmanuel Macron, despre invazia Ucrainei: „Rusia nu este atacată, ea este agresorul”

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron a vorbit despre invazia Ucrainei

Ce spune Emmanuel Macron despre conflictele din Ucraina din ultimele zile. Ce părere are despre acțiunile Rusiei.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a denunţat miercuri invazia Rusiei în Ucraina ca fiind un război „alimentat de o lectură revizionistă a istoriei europene”, relatează Agerpres, conform AFP.

Șeful statului francez a subliniat că oferă ajutorul Franței în negocierile dintre reprezentanții Rusiei și Ucrainei. În plus, Macron a subliniat că încearcă să împiedice ca actualul război din Ucraina să se extindă în alte țări.

„Rusia nu este atacată, ea este agresorul.

(…) Acest război nu este un conflict între NATO şi Rusia şi cu atât mai puţin o luptă împotriva nazismului, este o minciună”, a adăugat el într-un discurs solemn adresat naţiunii, transmis de televiziuni.

Citeste si: Recompensă de 1 milion de dolari pentru prinderea lui Vladimir Putin

 

Macron a spus că va menţine legătura cu preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru a încerca să-l convingă să renunţe la arme.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Razboi Ucraina Rusia
Razboiul din Ucraina a inceput pe 24 februarie[Sursa foto: Hepta]

„Nu suntem în război cu Rusia”, a subliniat, Macron. ”Știm ce ne leagă de acest mare popor european care este poporul rus. Astăzi suntem alături de toți rușii care refuză să permită ca un război nedemn să se poarte în numele lor(...)

De aceea am ales să rămân și voi rămâne în contact atât cât voi putea și cât va fi necesar, cu președintele Putin”, a adăugat Emmanuel Macron, care vrea să ”prevenim contagiunea și extinderea conflictului”.

Citeste si: Ambasadorul Rusiei la Bucureşti reclamă încălcări ale drepturilor cetăţenilor ruşi în România

„Aceste evenimente sunt semnalul unei schimbări de epocă. Democrația este pusă sub semnul întrebării în fața ochilor noștri.

Libertatea noastră, cea a copiilor noștri, nu mai este un dar. Este un sistem de curaj, o luptă", a mai transmis acesta.

Sancțiuni economice din cauza conflictelor din Ucraina

Emmanuel Macron a vorbit și despre sancțiunile economice: ”Costul anumitor produse este probabil să crească și mai mult(...) Am o singură acop, să vă protejez”, le-a transmis el francezilor.

Această situație este ”semnalul unei schimbări în Europa”.

Potrivit președintelui francez, ”democrația este pusă sub semnul întrebării, sub ochii noștri(...) Europa trebuie să fie de acord să plătească prețul păcii”, a mai declarat Emmanuel Macron.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies