Cele două femei au lăsat totul în urmă și au străbătut sute de kilometri alături de animalele lor la care nu au putu renunța.
Încă din prima zi de război în Ucraina, locuitorii țării vecine au dat dovadă de multă empatie și bunătate, iar fotografiile cu refugiații care și-au părăsit țara cu animalele lor de companie au făcut înconjurul lumii.
Fie că este vorba despre o pisică sau un câine, mulți ucraineni nu au dorit să își lase animalul de companie în urmă. Este și cazul a două femei, care au ajuns în România alături de cinci cai și un ponei.
O ucraineancă din Odesa, Victoria, a fugit din calea războiului şi a ajuns la Rachiş, un sat aflat la 40 de kilometri de Alba Iulia, în care mai locuiesc doar șase persoane. În acest peisaj de vis din Apuseni, femeile așteaptă cu nerăbdare vești de la cei dragi care au rămas în Ucraina și nu au putut pleca.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Victoria are 34 de ani și a ajuns la Rachiş alături de cinci cai şi un ponei. Femeia avea în Odesa un centru de echitaţie. Pe lângă Victoria, a venit şi Tatiana, o femeie care înainte de război era pictor și s-a stabilit în aceeași localitate, în care un bărbat a decis să facă un gest uriaș.
„Suntem foarte bine aici. Ne-a fost frică, ne-am temut pentru cai și am decis să plecăm.
Citeste si: Mihai Călin a primit o familie de refugiați în casa sa: „Au dormit timp de șase zile în baie”
„Aici este foarte multă liniște. Mulțumim mult persoanelor care îi ajută pe ucraineni”, a mai spus și Tatiana, recunoscătoare pentru tot sprijinul acordat de români.
Mai multe case din satul Rachiș, oferite gratuit refugiaților
Întors din Statele Unite ale Americii, Iulian Docea a decis să renoveze 12 case din satul Rachiș și să ofere cu titlu gratuit aceste locuințe refugiaților de război.
Cele două femei au primit tot ajutorul necesar pentru a se simți în siguranță și au dezvăluit că vor să îşi aducă şi rudele la Rachiş, după ce războiul se va termina.
„Dacă ucrainenii sunt pro ce am realizat aici şi vor să rămână cu drag, noi nu ţinem cont de alte lucruri decât pur omenie. Avem case reabilitate pot să stea, pot să muncească trăind cot la cot cu noi. Acesta e scopul”, a declarat Iulian Docea pentru Ştirile ProTV.