Emoționant! O fetiţă bolnavă din Ucraina, ajutată cu alimente speciale de o fetiţă cu acelaşi nume şi aceeaşi boală

Refugiatii din Ucraina
Peste 2 milioane de ucraineni si-au parasit tara

Cum s-a schimbat destinul a două fetițe bolnave, una din Ucraina și una din România. Povestea celor doi a ajuns virală.

Povestea unei fetițe bolnave din Ucraina a impresionat o lume întreagă. O coincidenţă stranie a făcut ca familiile a două fetiţe cu acelaşi nume şi aceeaşi boală rară să interacţioneze, iar viața să li se schimbe definitiv.

Micuţa din Ucraina avea nevoie de alimente speciale pentru PKU, boala de care suferea şi micuţa din România.
Atunci când au fugit din calea bombelor și a ajuns în România, Anastasia în vârstă de 10 ani și familia sa nu au reușit să ia produsele de care aveau nevoie, dar români cu suflet mare le-au sărit în ajutor.

Citeste si: Moment emoționant! O fetiță refugiată din Odesa le-a făcut cea mai mare surpriză celor care au găzduit-o la Galați

„Ne-a contactat şi ne-a spus că o familie din Ucraina are o fetiţă de 10 ani, bolnavă de fenilcetonurie, care are nevoie de o punguţă de cuşcuş. Familia tranzita România spre Turcia. Am identificat nevoile familiei, pentru că eram ferm convinsă că nu au nevoie de doar o punguţă de cuşcuş.

Dar oamenii ăştia dau dovadă de foarte mult bun simţ. E dincolo de ce ne închipuim noi, nu-şi permit să ceară decât strictul necesar. Ori, în fenilcetonurie, să te refugiezi în altă ţară, să fugi din calea războiului, asta înseamnă să iei cu tine un întreg arsenal de produse dietetice, pentru că nu ştii la ce pleci de acasă”, spune Laura Petreuş, preşedinta Asociaţiei Aproteica a bolnavilor de fenilcetonurie şi mama a doi copii cu această boală rară.

Asociatia Aproteica
Asociatia Aproteica se ocupa de cazurile pacientilor diagnosticati cu PKU[Sursa foto: Facebook ]

Citeste si: O româncă a rămas uimită de cadoul primit de la o familie de ucraineni! Ce a găsit în curte

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

„Atunci am luat legătura cu această doamnă care oferise cazare mai multor familii de refugiaţi şi mi-a spus exact de ce are nevoie.

Desigur, era mult mai mult. Chiar dacă ajunge în Turcia, ea merge la o familie de prieteni, nu ştie la ce merge acolo, cum va găsi aceste produse”, mai spune ea.

Pentru că era deja seară, părinţii de copii cu această problemă s-au mobilizat şi au ajutat-o pe fetiţă imediat cu toate cele necesare.

„I-am convocat pe părinţii care sunt mai aproape de zona respectivă şi o familie a mers o oră şi jumătate cu maşina până la ei şi le-a dus, nu numai cuşcuş, ci şi multe alimente.

Culmea a fost că mama fetiţei din România nu mai avea o pungă întreagă de cuşcuş, ci doar jumătate, pentru că îi făcuse fetiţei ei. Dar i-a dat-o pe aceea şi i-au mai dus cereale, paste, biscuiţi şi multe altele, ca să fie acoperită până ajungeau în Turcia”, mai povesteşte ea.

Citeste si: Moment emoționant! O fetiță refugiată din Odesa le-a făcut cea mai mare surpriză celor care au găzduit-o la Galați

De asemenea, ea spune că a contactat o asociaţie de profil din Turcia, care va ajuta familia cu alimentele dietetice necesare micuţei Anastasia din Ucraina. „Nu-i tot una să fii refugiat cu un copil cu PKU, unde nu se permite întreruperea dietei nici măcar jumătate de zi”, mai spune ea.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Ce au făcut mamele fetițelor când au aflat că acestea au aceleași nume

Laura Peteuș mai relatează ce şoc a avut mama fetiţei din România să constate că ambele fetiţe au acelaşi nume şi aceeaşi afecţiune. „Am zis că e o poveste de film, cum două fetiţe cu acelaşi nume şi aceeaşi boală, au împărţit aeeaşi punguţă de cuşcuş în vremuri grele”, mai spune Laura Petreuş, emoţionată.

Fetiţele nu s-au întâlnit, pentru că totul s-a petrecut foarte repede, iar a doua zi familia din Ucraina urma să plece mai departe, spre Turcia. Dar cele două mame au avut parte de o întâlnire emoţionantă. „S-au îmbrăţişat şi au plâns. Erau două mame într-o lume... aşa cum o vedem”, mai spune ea, potrivit adevarul.ro.

 

 

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce sfat le oferă Claudia Pătrășcanu, femeilor de pretutindeni, pentru a se aprecia mai mult? "Doamnelor, iubiți-vă! Faceți ce nu ați făcut pană acum și trăiți fără temeri!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies