Epilarea definitivă și expunerea la soare. Cum să vă bucurați de soare după epilarea definitivă!

Epilarea definitivă și expunerea la soare. Cum să vă bucurați de soare după epilarea definitivă!

Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă.

Epilarea definitivă este un proces din ce în ce mai căutat de doamnele și domnișoarele care își doresc să scape de grija părului nedorit de pe corp. Acestea apelează la un astfel de procedeu după ce s-au hotărât să renunțe la procedeele clasice de epilare, cum ar fi cea cu ceară, cu epilatorul sau cu lama de ras.

Toamna este cel mai bun moment în care putem să începem epilarea definitivă deoarece razele soarelui nu mai sunt atât de puternice, iar acest lucru ne asigură o piele mai puțin bronzată. Este foarte cunoscut faptul că procedeul de epilare definitivă se realizează pe pielea nebronzată, curată, care să nu fi fost arsă de soare.

Cu toate acestea, dacă ne dorim să începem ședințele de epilare definitivă cât soarele încă este prezent în mare parte din zi pe cer, atunci trebuie să ținem cont de anumite sfaturi astfel încât să nu avem efecte adverse.

În cadrul unei emisiuni, Andreea Tudorache, manager clinică înfrumusețare, a vorbit despre ceea ce presupune procesul de epilare definitivă și lucrurile de care trebuie să țină cont doamnele și domnișoarele care apelează la o astfel de procedură.

Protecție solară esențială

Epilarea definitivă și expunerea la soare. Cum să vă bucurați de soare după epilarea definitivă! [Sursa foto: freepik]

Specialiștii în domeniul epilării definitive recomandă folosirea unei creme cu protecție solară după fiecare ședință de epilare definitivă. În cadrul acestor ședințe de epilare definitivă, zona în care se realizează tratamentul devine mai sensibilă.

Astfel, este recomandat să ne protejăm de razele UV prin intermediul cremelor cu factor de protecție. De asemenea, este important de precizat faptul că înainte de tratament cu o zi nu este recomandat să folosim creme de protecție solară deoarece acestea pot reduce eficiența tratamentului.

Evitarea soarelui după tratamente

Citește și: Ce trebuie să faci înainte de epilare definitivă

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Epilarea definitivă și expunerea la soare. Cum să vă bucurați de soare după epilarea definitivă! [Sursa foto: freepik]

Pentru a avea parte de rezultate dorite, dar și pentru a evita apariția petelor pigmentare, specialiștii în epilare definitivă ne recomandă să nu ne expunem la soare 5-7 zilei înainte de procedură, dar și după ședința de epilare definitivă. Cu cât concentrația de melanină este mai mare, cu atât poate apărea riscul hiperpigmentării și poate chiar al arderii.

Evitați bronzul artificial

Epilarea definitivă și expunerea la soare. Cum să vă bucurați de soare după epilarea definitivă! [Sursa foto: freepik]

Bronzul artificial ar trebui evitat atât înainte de tratament, cât și după. Specialiștii în domeniu susțin că pielea nu trebuie să fie bronzată excesiv dacă vrei să scapi definitiv de părul nedorit. De asemenea, o persoană care are un bronz accentuat nu va putea fi tratată prin procedeul de îndepărtare a firelor de păr cu laser pentru că rezultatele riscă să fie semnificativ diminuate. Există însă anumite aparaturi prin intermediul cărora poți să apelezi la epilarea definitivă chiar dacă ai pielea bronzată, însă niciodată nu trebuie să fie arsă de soare. După tratamentul de epilare definitivă nu se recomandă deloc mersul la solar.  

Ce presupune epilarea definitivă

Citește și: 4 Motive să alegi epilarea definitivă. Află în ce moment este recomandată

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Epilarea definitivă înseamnă distrugerea completă a folicului de păr. De la prima ședință se ard în jur de 70% din foliculi .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Epilarea definită se realizează de către persoane special instruite pentru a face acest lucru, care folosesc o aparatură specială, ce diferă în funcție de specificațiile fiecăruia. De asemenea, se recomandă parcurgerea a 8 sau 10 ședințe cu o frecvență de 4 săptămâni între ele, în primele 4 luni, iar ulterior 5-6 săptămâni între fiecare ședință.

Totodată, după ce am terminat cu aceste ședințe de epilare definitivă este important să facem la 6 luni încă o ședință de întreținere în mod constant.  

Înainte de ședința de epilare recomandăm cu o seară înainte rasă toată zona și după ședința de epilare nu recomandăm băile fierbinți, cremele de corp. Trebuie să lăsăm puțin pielea să respire și să se refacă tegumentul .”, a precizat specialistul în domeniu.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce presupune epilarea definitivă cu laser și care sunt avantajele acestei proceduri?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor