Epilatorul IPL versus epilarea la salon

Epilatorul IPL versus epilarea la salon
Epilatorul IPL versus epilarea la salon

Case inteligente, maşini electrice, aparate controlate vocal şi câte şi mai câte: avantajul pe care îl ai atunci când trăieşti într-un secol al tehnologiei mereu în schimbare este că poţi fi la curent cu cele mai noi tendinţe, astfel încât viaţa ta să devină mai frumoasă şi mult mai uşoară.

 

Şi cum nici industria frumuseţii nu rămâne imună la schimbări, ai remarcat deja cu siguranţă că pe zi ce trece apar noi şi noi device-uri şi proceduri menite să îţi transforme rutina de înfrumuseţare într-una mai

plăcută şi mai eficientă. Până şi îndepărtarea părului nedorit se poate face acum fără durere şi pe o perioadă îndelungată, iar epilatorul ipl este unul dintre cele mai clare exemple în acest sens. Care sunt avantajele folosirii unui astfel de aparat în loc de clasica epilare cu ceară la salon? Hai să aflăm împreună.

 

 

 Eficienţă

 

Cu siguranţă îţi doreşti să ai pielea catifelată un timp cât mai îndelungat. Metodele de urgenţă – lama şi crema epilatoare – sunt rapide şi foarte ieftine, însă rezultatele durează extrem de puţin. Epilarea cu ceară realizată la salon se dovedea până nu demult cea mai eficientă soluţie, părul începând să crească abia după două-trei săptămâni.

Bineînţeles, în funcţie de gradul de pilozitate şi culoarea părului, te poţi trezi că firele se văd şi mai curând de atât.

 

Din acest punct de vedere, epilarea IPL este o variantă care dă rezultate mult mai bune: odată ce realizezi primele patru-cinci tratamente, pielea îşi va păstra fineţea până la 8 săptămâni, fiind necesar ulterior doar să realizezi şedinţe de întreţinere o dată la 1-2 luni.

Imediat după primul tratament, vei observa că firele încep să se rărească şi să pice, iar creşterea lor va fi mult încetinită.

 

Fiindcă vrem să te punem în temă cu tot ce trebuie să ştii, îţi recomandăm ca înainte să îţi alegi un aparat de epilare cu tehnologie ipl, să consulţi instrucţiunile acestuia, întrucât eficienţa epilării poate să difere în funcţie de culoarea şi grosimea firului de păr.

În cele mai multe cazuri, femeile cu păr închis la culoare sunt cele care obţin cele mai bune rezultate.

 

 

 Economie de bani şi de timp

 

Ştim ce o să spui: că te-ai mai epilat acasă şi ţi-a luat o veşnicie să te ocupi de ambele picioare, aşa că nu crezi că de data asta lucrurile ar merge mai uşor.

Ei bine, vei avea o surpriză, fiindcă epilarea ipl este una rapidă, durând în medie 8 minute să te ocupi de ambele gambe şi până la 2 minute să rezolvi zona inghinală. În plus, gata cu chinul programărilor şi mersul pe fugă până la salon, la finalul zilei de muncă- acum poţi fi propria ta cosmeticiană, în confortul casei tale.

 

În ceea ce priveşte factorul principal, costul, îţi propunem un calcul simplu: să spunem că trebuie să ajungi la salon o dată pe lună, deşi există femei care

sunt nevoite să se epileze la fiecare două-trei săptămâni. Suma poate părea modică, în funcţie de salonul pe care îl frecventezi, unele practicând preţuri ceva mai ridicate, altele având oferte mai bune. Dacă aduni, însă, banii pe care îi cheltuieşti lunar pe asta, s-ar putea să descoperi că în decursul unui an plăteşti mai mult pe epilarea de la salon decât ai plăti pe un epilator ipl nou nouţ.

 

Îţi dăm şi un pont, în caz că deja te bate gândul să îţi cauţi un astfel de aparat: se apropie Black Friday, ceea ce înseamnă că vin reduceri consistente la toate produsele. Urmăreşte ofertele şi sigur vei da peste ceva tentant ca preţ şi specificaţii. De exemplu, pe altex.ro găseşti o gamă largă de epilatoare, la preţuri pentru orice buget. Ca să afli când înaintea oricui când intră ofertele şi să pui mâna rapid pe produsele preferate, fă-ţi un cont şi abonează-te la newsletter aici: https://altex.ro/customer/account/create/.

 

 

 Durere? La revedere

 

Nu e neapărat o tortură insuportabilă, însă poţi recunoaşte că momentele epilării cu ceară la salon nu sunt printre preferatele tale. Totuşi strângi din dinţi şi îţi spui că suferă baba la frumuseţe, mai ales dacă vrea piele fină pentru mai mult timp. Ce-ai zice dacă ai obţine aceeaşi piele fină, pentru o perioadă şi mai îndelungată, fără durere? Nu e magie, este epilarea ipl.

 

Acţiunea impulsurilor luminoase asupra pielii este resimţită cel mult sub forma unor mici înţepături, care nici nu se compară cu senzaţia provocată de smulgerea cerii de pe suprafaţa pielii. Poţi simţi un uşor disconfort, însă îţi vei lua adio de la durere.

 

În plus, în timp ce epilatul cu ceară fierbinte poate provoca – ce-i drept, rar – microarsuri şi pete sau mici cicatrici, epilatoarele ipl sunt mult mai blânde cu corpul tău, eliminând astfel de riscuri. Un alt mare beneficiu – nu te vei mai confrunta cu problema firelor de păr crescute sub piele.

 

 

 Este tehnologia IPL sigură?

 

Ca orice invenţie, mai ales una care acţionează direct asupra firelor de păr, te întrebi cu siguranţă dacă epilarea cu impulsuri luminoase este sănătoasă sau te expune la riscuri. Vestea bună este că nu ai de ce să îţi faci griji: aceste produse nu prezintă niciun pericol şi sunt folosite deja de mulţi ani de femei din toată lumea. Tehnologia IPL foloseste impulsuri luminoase, ce sunt absorbite de melanina din firele de păr, generând căldură şi inhibând creşterea acestora. Impulsul luminos este absorbit de pigmenţi şi nu ajunge la ganglionii din stratul mai profund al pielii, deci nu îţi va afecta organismul.

 

Cel mult e posibil să observi o roşeaţă imediat după epilare, însă aceasta va dispărea rapid. Poţi folosi acest tip de epilare chiar şi pe zonele sensibile, cum ar fi axila, zona inghinală sau faţa. De altfel, aparatele vin dotate cu acceorii speciale pentru diverse părţi ale corpului.

 

Iniţial, procedura se putea face în ţara noastră exclusiv la salon, dar în prezent ai la dispoziţie atâtea oferte bune de folosit acasă, încât e şi păcat să nu profiţi. Durata de viaţă a unui epilator IPL de calitate este mai mare de 15 ani, ceea ce înseamnă multe epilări eficiente şi nedureroase.

 

 

Indiferent de anotimp şi de vremea de afară, toate ne dorim să fim atrăgătoare şi sexy, iar pielea fină este unul dintre must have-urile unei femei, indiferent de vârstă. Asigură-te că şi tu ai o piele frumoasă şi îngrijită, alegând metoda de epilare care ţi se potriveşte cel mai bine.

 

 

Sursa foto: shutterstock.com

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Dovada că Ana Otvoş e ca-n vacanţă la Exatlon! Războinica a stat 7 zile fără mâncare şi apă! EXCLUSIV

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies