Multe relații devin din ce în ce mai toxice în zilele noastre, iar cei implicați nici măcar nu își dau seama. Dacă faci parte dintre persoanele care caută în telefonul partenerului, ei bine, în rândurile de mai jos vei vedea dacă este bine sau nu să cauți în telefonul persoanei cu care ai o relație.
În cadrul emisiunii „Theo Show” difuzată pe postul de televiziune Kanal D, psihologul Cristian Andrei a vorbit despre motivul pentru care cei care se află într-o relație simt nevoia să controleze telefonul partenerului.
Este bine să cauți în telefonul partenerului?
Psihologu l Cristian Andrei a menționat că telefonul face persoana să caute în el și că există multe persoane care sunt de părere că își vedeau de treabă, liniștite prin casă, până când, într-un moment pe telefon a apărut un mesaj sau un diferit emoticon, care le-a stârnit curiozitatea.
„Telefonul vrea lucrul acesta.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
De obicei și în cele mai întâlnite cazuri, criminalul devine victima, iar situația ia o întorsătură pe care nimeni nu o mai înțelege. Conform spuselor specialistului, telefonul era un mijloc de comunicare, iar între drepturile omului figurează și dreptul la secretul corespondenței.
„De cele mai multe ori, criminalul devine victima, iar situația se întoarce pe fața cealaltă și nu mai înțelegi nimic din tot conflictul acesta. Inițial telefonul era un mijloc de comunicare. Între drepturile omului figurează și dreptul la secretul corespondenței, așa zic bărbații. Problema este cu acest plic, care clipește. El intră ca și televizorul, pe un ecran și dincolo de el s-ar putea să fie niște oameni în pijamale, niște oameni relaxați în intimitatea lor, deci ce căutăm noi acolo? Căutăm viața de zi cu zi modernă, până și frigiderul utilizează internetul ca să facă cumpărături
Psihologul, despre elevii de liceu
Specialistul a mai declarat că elevii de liceu sunt foarte avansați și pe lângă părinții lor sunt niște academicieni. Ei știu cum să abordeze situații și nu se supără la mesaje care nu au o însemnătate mai mare decât cea de suprafață, iar discernământul informației pe care îl au este unul de-a dreptul avansat.„
„Dacă ne uităm la elevii de liceu ei sunt foarte avansați, sunt niște academicieni în comparație cu părinții lor, știu să nu se supere pentru un mesaj, știu cum să filtreze, au un discernământ al informației.Este prea multă informație în jurul celora care nu sunt pregătiți și de aici și vulnerabilitatea la fake news, pentru că tu nu ești pregătit cu discernământ să consumi informația, să o verifici, să o compari. Societatea este cea care presează pentru că ea livrează o cantitate de informație despre oameni, altor oameni, peste capacitatea de prelucrare a acestor persoane”, a mai menționat psihologul Cristian Andrei în cadrul emisiunii.